avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de imprumut persoana fizica (nu este asociat) ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de imprumut persoana fizica (nu este asociat) - firma

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: o persoana fizica vrea sa imprumute o firma cu o suma de aprox. 25.000 euro, urmand ca banii sa fie restituiti treptat, plus o dobanda mica). Tranzactia se va face prin banca.
Persoana care imprumuta nu este asociat (tatal lui este asociat unic la firma). Poate o persoana fizica sa imprumute o firma daca nu este asociat? De ce acte este nevoie (pe langa contractul de imprumut) si cum se fac inregistrarile in contabilitate, ca sa isi poata recupera banii treptat, legal.
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: lavinia_manuela , utilizator 11:26, 18 Ianuarie 2018
Persoana fizica poate avea calitatea de imprumutator. Probleme cu posibile explicatii va avea persoana juridica in ceea ce priveste necesitatea contractarii imprumutului si a dobanzii acordate. Cu privire la inregistrarile in contabilitate ?....suntem si noi curiosi...cum ?
Multumesc pentru raspuns. Imprumutul este luat pentru a rambursa o linie de creditare, care este la scadenta. Se intentioneaza (daca este posibil) ca banii sa fie transferati din contul persoanei care imprumuta in cel al firmei, Este vorba de un imprumut, facut transparent. Problema se pune daca firma poate fi imprumutata de la o terta parte, persoana fizica, si cum se fac inregistrarile, ca sa fie totul legal, si ca datoria sa se poata plati fara sa fie probleme legale/contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la firma proprie Gyuri291313 Gyuri291313 Buna ziua, In anul 2006 am dat in imprumut firmei mele o suma de bani cu care am achizitionat un autoturism, evident pe firma. Datoria a fost contabilizat ... (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Imprumut acordat de actionar societatii Cata_68 Cata_68 Un actionar semnificativ al societatii acorda imprumut purtator de dobanda societatii. Se poate folosi contul 4551 - Actionari/asociati-conturi curente? ... (vezi toată discuția)