avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nedeterminata / determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nedeterminata / determinata

1.Pot incheia act aditional la un contract de munca pe durata nedeterminata prin care modific contractul intr-unul pe durata determinata? (fiind vorba si de o alta pozitie)

2. In cazul in care prin CIM au fost stabilite si beneficii aditionale (chirie, scoala copii) angajatorul poate decide unilateral eliminarea acestor beneficii?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:32, 19 Octombrie 2009
Nu se poate modifica durata contractului din nedeterminata in determinata, iar despre modificarea unilaterala a contractului, parerea mea este ca trebuie facut act aditional pe care sa-l semneze si angajatul, asa cum se face si cand se modifica salariul, timpul de lucru, functia, etc. Salariatul a semnat contractul la angajare fiind de acord cu toate elementele lui.
1. pot face act aditional de modificare a functiei cu perioada de proba de 3 luni...
Numai ca, dupa acesta perioada voi fi nevoita sa-l definitivez.

2. pot termina CIM prin acordul partilor si inchei un nou CIM pe perioada determinata.

Sunt de acord ca pot modifica beneficiile numai cu acordul salariatului; dar oare am un temei legal pt a-i propune reducerea?
Se poate face act aditional de modificare a functiei cu perioada de proba asa cum prevede lega 30 pt functii de executie si 90 pentru cele de conducere.
Daca angajatul dupa perioada de proba nu face fata / nu este capabil / etc va fi trecut pe functia ocupata anterior cu salariu si beneficii.
Daca toate aceste beneficii (chirie, scoala copii) sunt trecute in contractul de munca nu aveti o baza legala sa le reduceti.
Cum ar fi sa propunem marea cu sarea angajatilor si dupa ceva vreme sa le reducem? Nu gasesc ca ar fi corect asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
ginnyy a scris:

1.Pot incheia act aditional la un contract de munca pe durata nedeterminata prin care modific contractul intr-unul pe durata determinata? (fiind vorba si de o alta pozitie)

2. In cazul in care prin CIM au fost stabilite si beneficii aditionale (chirie, scoala copii) angajatorul poate decide unilateral eliminarea acestor beneficii?

multumesc

1. Nu prea am auzit de asa ceva si ma indoiesc ca cineva de la ITM iti va inregistra un astfel de act, avand in vedere ca, cim pe perioada determinata trebuie sa fie "mai rar intalnite". Ele se incheie, potrivit codului muncii, ca urmare a cresterii activitatii, sporirii productiei, etc peuntru o perioada scurta de timp, de timp sezonier.

2. Daca nu ati specificat in cim ca aceste facilitati se acorda in functie de posibilitatile financiare ale firmei, nu puteti decat printr-un act semnat si de angajat. Daca angajatul nu semneaza, va poate reclama ca nu respectati contractul. Daca ati fi specificat, acum se dadea o decizie , prin care aceste facilitati se suspenda o perioada nedeterminata.
buna seara , vreau sa intreb si eu ceva , eu sunt angajata de aproximativ un an la o firma cu contrac pe perioada determinata pe 19.10.2009 se se termina perioada dar cei de la firma respectiva vor sa-mi faca prelungire.Intrebarea mea este daca imi fac prelungire la contrac si eu peste cateva luni sunt nevoieta sa plec se poate incheia contractul?multumesc

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ginnyy ginnyy Unui salariat i s-a oferit interimar, de proba, (maxim 90 zile) o functie superioara celei pe care o detinea. Trebuie sa fac aditional in care se stabileste ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba contract individual de munca carolinav93 carolinav93 Pentru un salariat care a avut deja un contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni, iar acum va avea contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie temporar smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Un angajat vechi va fi promovat pe o alta functie. Deocamdata, se doreste ca promovarea ... (vezi toată discuția)