avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul supraviețuitor poate renunță la partea lui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul supraviețuitor poate renunță la partea lui din moștenire în favoarea unuia dintre fii?

Buna ziua!
Sotul supravietuitor poate renunta la partea sa din mostenirea dupa sot in favoarea unuia dintre fii? Sunt 5 copii, insa 2 dintre ei vor sa o duca pe sotia supravietuitoare la notar pentru ca aceasta sa renunte la partea ei in favoarea lor astfel defavorizandu-i pe ceilalti 3. Ce se poate face?

Pe langa asta, sotul supravietuitor e bolnav si are prea putine momente in care este lucida. Poate notarul sa spuna ca este sau nu lucida in momentul in care se intocmeste renuntarea? Pot contesta ceilalti copii actul de renuntare in favoarea doar a unora dintre fii pe motiv de lipsa de discernamant? Ce se poate face? Medicul de familie este prieten cu cei 2 fii care doresc sa-i insele pe ceilalti.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:47, 18 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista "renuntare in favoarea". Se renunta pur si simplu. Partea celui care renunta urmeaza a fi impartita in mod egal intre ceilalti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau nu ? neo2 neo2 buna ziua .voi incerca sa fiu cat mai succint. in urma cu 2 ani tatal meu a decedat . eu mai am o sora . am inteles ca 3/4 din masa succesorala ii revine mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenitor legal ilie_boroi ilie_boroi Proprietar decedat, sotia si copiii in viata.Cum se impart casa si dependintele?.Poate unul dintre copii sa primeasca totul prin renuntarea celorlalti? (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire prnguido prnguido Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)