avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Semnatura prin tableta grafica
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Semnatura prin tableta grafica

Buna ziua,

Coordonez un proiect in care dorim sa includem o tableta grafica pentru semnarea olografa a documentelor si stocarea lor intr-o arhiva electronica.

Din pacate nu reusesc sa gasesc vreo lege in care sa fie prezentate regulile prin care acest lucru este posibil. O tableta grafica porneste de la 300 RON, dar site-urile de aparatura fiscala vand astfel de dispozitive incepand cu 1000 RON.

Intrebarea mea este urmatoarea: are importanta ce fel de tableta grafica se utilizeaza? Clientii nostri nu doresc o tableta pretentioasa care sa includa si certificate digitale sau alte metode suplimentare de securizare a semnarii.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:55, 18 Octombrie 2018
Personal detin un XP-Pen Star G640 si imi este suficienta, XP-Pen deco 01 / 02 /03 urile sunt mai ergonomice totusi; scopul in care o folosesc in principal este pentru contururi mult mai precise decat cele obtinute cu mouse-ul. Lucrul insa "pe post de mouse" este mai obositor pe tablete de dimensiuni medii si mari: iti oboseste mult mai usor mina din cauza miscarilor mai largi care trebuie facute. Pentru acest mod de lucru sunt mai indicate tabletele de dimensiune mica, asemanatoare cu cele prezente in laptop.

xp-pen site-ul oficial : [ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
fancuo, utilizator
depinde la ce va folosesc aceste semnaturi. Daca le utilizati in interiorul organizatiei, procedurile interne sunt suficiente pentru a asigura autentificarea. Daca doriti sa le utilizati in relatii cu terti, lucrurile sunt mai complicate. e posibil ca programul de recunoastere a semnaturii sa necesite certificare, etc. de aici si diferentele de pret. nu tabela in sine costa, ci programele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherie, facuta cu cap? darkdesign darkdesign Am dat de curand peste o serie de siteuri, care au ca momeala Licitatia online a unor produse. Sa scurtez putin din continut si sa trec la subiect. Ei spre ... (vezi toată discuția)
Modificari 1 octombrie 2009 pianistul pianistul Cateva modificari in forum - am grupat o serie de link-uri "ratacite" prin forum - un mic redesign la calea de forum (site path sau breadcrumbs) - cautarea ... (vezi toată discuția)
Ce sunt inscrisurile pe suport informatic? art. 282-284 c.pr.civ aidu aidu Se includ intre acestea si e-mailurile? Caz in care pot avea forta probatorie a inscrisului sub semnatura privata... chiar si fara semnatura electronica ... (vezi toată discuția)