avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am semnat un contract fără să-l citesc, prin urmare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am semnat un contract fără să-l citesc, prin urmare am plătit 120 de lei crezând că e o garanție care mi se va restitui. Pot face ceva ca să-i recuperez?

Am fost oprit de cineva pe strada cu o oferta mai mult sau mai putin interesanta (Sa fac poze pentru a promova articole vestimentare cu garantia de a primi bani sau articole vestimentare pentru fiecare sedinta foto).
Am fost invitat intr-un mic birou dintr-un complex comercial unde mi s-a explicat mai multe detalii. Toate bune si frumoase.
Imi spune ca trebuie sa achit suma de 120 lei garantie ca ma voi prezenta la prima sedinta foto si ca ii voi primi inapoi atunci. Suma respectiva cica acopera costurile modificarilor articolelor de imbracaminte pentru a se potrivi altuiva in caz ca eu nu ma prezint.
Eram putin in graba, aveam si bani la mine, am zis, ok, am semnat contract, mi-au dat bon fiscal dupa care mi-au facut o poza pentru baza de date. Cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca eu de fapt n-am citit contractul. Suma de 120 apare in contract ca fiind taxa de inscriere in baza de date. Tot in contract scrie ca banii nu mai pot fi recuperati dupa ce mi s-a facut poza in caz ca ma razgandesc.
Stiu ca e vina mea ca n-am citit contractul. Se mai poate face ceva?
Nu ma deranjeaza asa tare ca am pierdut acea suma de bani cat ma deranjeaza faptul ca am fost mintit si manipulat sa completez un contract fara sa il citesc. (doamna s-a dus direct cu degetul pe ce am de completat si unde sa semnez)
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: acivic , utilizator 22:58, 19 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au mai fost discutii pe acest forum cat si in presa cu racolarea unor persoane naive cu acest gen de inselaciune fotografii pt modele ,impresariat artistic etc.Cititi inca o data cu atentie contractul sa nu datorati vreo suma mult mai mare si spuneti multumesc ca ati scapat doar cu atat.Este de neconceput sa nu cititi un contract atunci cand semnati,nu este o scuza in fata legii se prezuma ca avem discernamantul necesar pt a intelege consecintele faptelor noastre.Banuiesc ca v-a flatat propunerea ,v-au facut psihologic,acest gen de inselaciune operand cu dorintele,visele noastre.Puteti sesiza ANPC sau politia dar sansele sunt practic 0 aceste inselaciuni fiind practic la limita legii,v-au dat bon,au incheiat cu dvs un contract etc.Luati povestea ca o lectie de viata si incercati sa fiti atenta cu alte ocazii.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am intalnit persoane care s-au simtit lezate cand punandu-mi un contract in fata pentru a-l semna eu am cerut ca mai intai trebuie sa citesc ceea ce urmeaza sa semnez. "Doamna,dar nu aveti incredere in mine?" Raspunsul meu a fost simplu:NU. Fiti atenti ce semnati, cei din jur,unii, se bazeaza pe nestiinta, neatentia si nebagarea de seama a persoanelor contactate de acestia pentru a pacali, normal in favoarea lor.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
acivic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere date personale acord de utilizare a imaginii și datelor 16Andrei 16Andrei Buna ziua, Se pare ca am luat o posibila țeapă ieri, când mergeam spre AFI un domn ce m-a întrebat dacă vreau sa prezint niște produse vestimentare ... (vezi toată discuția)
Nu exista nicio metodă de a recupera banii de pe contract? E. Marina E. Marina Bună ziua! Am fost abordată pe stradă în zona Afi Cotroceni de o persoană pentru a câștiga anumite sume din reclame, pentru că aș avea un aspect fizic ... (vezi toată discuția)
Frauda pentru a semna un contract si a da o suma de bani - intrebare nerek nerek Buna ziua, nu o sa ma lungesc asa ca uitati problema mea, e vorba de frauda pentru semnarea unui contract si a da o suma de bani, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)