avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nu exista nicio metodă de a recupera banii de pe ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nu exista nicio metodă de a recupera banii de pe contract?

Bună ziua! Am fost abordată pe stradă în zona Afi Cotroceni de o persoană pentru a câștiga anumite sume din reclame, pentru că aș avea un aspect fizic care sa corespunda publicului. În aceeași zi (27 sept 2019) am platit suma de 800 lei din 2400 lei pretinși, semnând totodată și un contract. Pe bonul de casa dat pentru acești bani scrie "neplatitor TVA". Când am ajuns acasă am citit contractul (deja semnat..) și am văzut că nu scria nimic din tot ceea ce mi se spusese. Se spunea doar de un album foto pe care ei îl vor realiza contra întregii sume de bani. Din 3 ședințe foto am realizat doar una. Am făcut o cerere de reziliere a contractului la mai puțin de 24 h după ce îl semnasem, pentru că am realizat că e o escrocherie.
Am înțeles că nu mai pot face nimic, pentru ca am semnat, deci mi-am dat acordul, însă chiar nu exista nicio metodă de a recupera banii?
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Diore511 , utilizator 18:09, 25 Iunie 2021
Buna ziua,
Contractul este legea partilor.
Cititi cu atentie clauzele contractului.
Contactati un avocat pentru a va ajuta sa le intelegeti .
Daca contractul contine clauze nelegale sau imorale acesta poate fi anulat.
Puiteti formula o plangere penala pentru inselaciune... dar, si aceasta plangere trebuie argumentata temeinic de un avocat si trebuie analizata temeinicia acesteia in functie de clauzele contractului.
Ati rezolvat problema? Si eu am picat in aceeasi problema tot langa afi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil inselaciune cu acte in regula opsimmary opsimmary Buna ziua! Imi cer scuze pt povestea mult prea lunga. Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: - am fost \\"selectata\\" pe strada de o persoana de la o ... (vezi toată discuția)
Escrocherie sau inselaciune IonBogatu IonBogatu Buna ziua, Am fost pacalit. Mi s-a intimplat astazi. Am fost la un casting la care m-a intrebat daca doresc sa ma implic in ur matoarele activitati: sedinte ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un contract dubios mihasava35 mihasava35 Buna seara,in urma cu o luna,am fost agatata pe strada de un agent,al unei agentii foto...Una peste alta,mi-au facut capul calendar,cum ca,aceasta firma se ... (vezi toată discuția)