avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ,,Agenție de moda\"-jaf la drumul mare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

,,Agenție de moda"-jaf la drumul mare

Bună seara! Fix acum o saptaman am fost abordată pe strada de un tip cara mă întrebase dacă mă încântă ideea de a fi machiata de un profesionist. I-Am răspuns afirmativ crezând ca e vorba de un curs de make-up la care urma sa particip ca model. M am rugat sa îi acord 10 minute pentru a vorbi cu o colega de-a lui . Am ajun în locația cu pricina unde am fost întâmpinată cu zâmbet pe buze. Mi s-a rostit pe repede înainte o, ,poezia " bine pusă la punct în care mi se promite un contract la nivel de amator pentru reclame la produse ,urmând da beneficiez de produse și bani. Trebuia sa plătesc o suma de 100 de lei ca garanție , urmând ca din următoarea ședință sa-mi recuperez banii. Imediat după am fost poftita în biroul doamnei doctor unde mi se propusese un alt contract cu o taxa de 350€ și alte beneficii . Albumul de prezentare , haine , produse profesionale etc. Nu am apucat sa citesc foarte bine contractul fiind presata de alte și alte inormatii, cu scopul de a-mi distrage atenția. Am acceptat sa platesc jumatate din acea suna urmând ca a doua rata sa fie în 14 mai . Abia când am ajuns acasă căutând date despre firma respectiva sa descopăr ca au mai fost prin diferita orașe ale tarii înșelând oamenii . Am ajuns la ședința foto în 25 . Machiajul profesional promis nu a fost realizat la nivelul așteptărilor și coafat ul a rămas un vis. Mi s a spus ca pentru ședința foto sa aduc 2 ținute care mă reprezintă abia apoi voi primi haine pentru urmatoare poze. Când am încercat sa o întreb pe acea doamna de ce în contract nu apare ce ea a promis verbal mi-a spus ca am înțeles eu greșit și ca banii și produsele le voi primi după ce semnez alt contract cu alta firma pentru care fac reclama . Problema este ca în contract scrie despre album ca urmează sa vina la 30/60 de zile după ședința foto. Eu cred ca dacă aștept pana atunci o sa pățesc ca restul oamenilor care au rămas cu gaura în buzunar și nu o sa mai dau de ei . Despre primul contract nu s-a mai pomenit nimic urmând sa fiu sunată . Sunt sigura ca totul e o mârşăvie și ca rămân cu o gaura de 1000 lei . Va rog sa mă sfătuiți ce sa fac ! Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Mirela-M, utilizator
Cel mai recent răspuns: bestlegis , utilizator 23:19, 28 Aprilie 2018
Anuntati politia pentru inselaciune.
Si in orasul meu au fost cazuri asemanatoare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune agentie foto modeling alexuta32 alexuta32 buna ziua,acum trei luni am fost oprita de o fata cu pliante pt o sesiune foto,si mam laat convinsa ca in urma unor taxe nu ff mari iti faceau un album foto si ... (vezi toată discuția)
Inselatorie agentie de publicitate miky05 miky05 Buna ziua! Mama mea a fost abordata azi in zona Lujerului de o domnisoara care s-a prezentat ca fiind de la o firma de publicitate ce ii ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Bună seara! acum aproximativ o lună, mă aflam împreună cu ... ZulluAly ZulluAly Bună seara! Acum aproximativ o lună, mă aflam împreună cu fratele în vârstă de 12 ani, în pasajul de la Obor unde am fost abordată de către o ... (vezi toată discuția)