avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aflare datorii decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aflare datorii decedat

Buna ziua. Tatal sotie a decedat recent. Avand in vedere ca nici macar nu a fost luata pe numele lui (figureaza ca tata doar in certificatul de nastere), au rupt orice relatie mai bine de 10 ani. Despre deces am aflat de la concubina acestuia. Am dori sa stim cum se poate afla daca au ramas orice fel de datorii (catre stat, banci, etc), inainte de a demara procesul de mostenire, caci teoretic daca au existat datorii, le-ar prelua si pe acestea (mai ales ca prin mostenire nu vorbim de sume mari). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 19:35, 18 Ianuarie 2018
Certificatul de mostenitor se elibereaza de catre notarul public si este actul care cuprinde mentiuni referitoare la patrimoniul succesoral, numarul si calitatea mostenitorilor, precum si cotele ce revin acestora din respectivul patrimoniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai face succesiune daca e un singur mostenitor? miualexandru61 miualexandru61 Buna ziua, Am o rugaminte daca ma puteti ajuta,mama mea este singurul mostenitor al mamei si tatalui ei,acestia au decedat si a ramas titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Drept la un bun renuntat,succesiune nicole852107 nicole852107 Buna seara,am mai pus o intrebare de genul acesta,dar raspunsurile au fost diferite,asa caci sunt in ceata :(.problema sta asa...sora mea a facut act de ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate de mostenitor 2901RDk 2901RDk Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti urmatoarele: in urma decesului mamei mele, au rezultat doua bunuri imobile, unul (cel in care si locuiesc) revenindu-mi mie, ... (vezi toată discuția)