Buna seara. In seara asta 18.01.2018 am primit prin curier postal 2 scrisori de la K... prin care ma notifica ca cesionat 2 credite care le-am facut la o banca anume banca in anul 2007 . Primul credit incheiat 05.07.2007 in valoare de 2300 ron , care eu nu imi aduc aminte sa il am ... Si al2lea credit in suma de 5000 ron care stiu ca l-am semnat la data de 06.08 2007 . Ciudat este ca este 1 luna intre ele si eu stiu sigur ca am semnat pt cel de al2lea.
In fine nu stau sa dezbat problema lor .. Am mai avut un proces cu cei de la K... si am avut castig de cauza ptr un credit din 2005. Intrebarea mea este creditele s-au prescris ? Si ce ma sfatuiti sa fac ? Sa iau legatura cu un avocat inainte de a ma adresa celor de la K... . singura problema care o am , este ca am un credit activ (platit la zi). Tin sa precizez ca doar notificat despre cesionare.
PS: Creditele au fost asigurate .. Deci datoriile sunt de la o Firma de Asigurare.
Mai am o nelamurire . Daca angajez un avocat si sa îi actionez in instanta pe K... si firma de asigurare si să cer anularea actului de cesiune si prescrierea datoriei la asigurator....? Daca pot sa fac asta inainte ca ei sa faca cerere de investire executare silita.
Prescriptia in general se calculeaza de la data ultimei plati efectuate. Daca dvs. nu ati mai platit de 3-4 ani sa spune - sunt sanse mari sa fi intervenit. Puteti depune actiune in constatarea prescriptiei. Daca asteptati executarea silita, apoi trebuie sa depuneti contestatie la executare silita in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta. Daca vor fi sume poprite trebuie sa le recuperati prin intoarcere. Asa...ati scuti timp, poate si bani.