avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadou

Buna ziua!
In 2011, am primit, de la o persoana din străinătate diferite sume de bani , dar si un imobil in valoare de 600000€,
L-a cumpărat pe numele meu , dar banii necesari cumpărării au fost trimiși in contul unei firme de avocatura si dumnealor au achitat. Separat S-a făcut un contract de uz pe numele cetățeanului străin ce mi-a dat banii , pe o perioada de 10 ani sa beneficieze de o cometa din acel imobil.
Un an mai târziu am vândut imobilul cu tot cu acel contract de uz pe suma de 400000€
Acum a venit ANAF-ul , sa-mi impoziteze acele sume de bani si cei 600000€, cu care a Fast achiziționat imobilul
Este normala aceasta situație?
Cum trebuie sa procedez?
Toti acei bani i-am primit , iar imobilul la fel ,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:10, 19 Ianuarie 2018
Situatia expusa implica analiza inscrisurilor doveditoare
In principiu s-a considerat ca ati realizat un venit de 600.000 euro, si da, se percepe impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie inselaciune unom222 unom222 Buna ziua Rog suport pentru urmatoarea situatie: Am fost implicat intr-o relatie sentimentala cu o femeie(cetatean strain) mai in varsta decat mine timp de ... (vezi toată discuția)
Anulare act hurtemma hurtemma cum se poate obtine un drept de creanta? o hartie scrisa de mana,este valabila in instanta? multumesc (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune -50% coprprietar-roman/50% coproprietar-strain olivianus olivianus Suntem 2 coproprietari A si B , cu cate 50% fiecare -conf CF, pe teren si imobil. Coproprietarul A este in posesie. Coproprietarul B nu a locuit si nici nu a ... (vezi toată discuția)