avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act

cum se poate obtine un drept de creanta? o hartie scrisa de mana,este valabila in instanta? multumesc
Depinde cum e scrisa, ar trebui sa fie redactata de debitor de mana si sa aiba mentiunea "bun si aprobat", in teorie.
IN practica, puteti sa treceti un marftor sau doi pe hartie...

Ce legatura are asta cu anularea?
martor la debitor poate fi cineva din fam?
Inscrisurile intocmite de parti si semnate de ele sau de partea de la care emana sunt inscrisuri sub semnatura privata.
Ca regula generala, in afara de semnatura partilor sau a partii de la care emana, legea nu cere nici o alta conditie pentru valabilitatea nscrisurilor sub semnatura privata. Asadar inscrisul sub semnatura privata isi trage puterea doveditoare din semnatura partilor, cu conditia conditia ca semnatura sa fie recunoscuta voluntar ori verificata in justitie.
Pentru unele inscrisuri se cere totusi indepolinirea unor conditii speciale. De exemplu, formalitatea multiplului exemplar, mentiunea "bun si aprobat", redactarea testamentului olograf de mana testatorului, cambia, biletul la ordin si cecul trebuie sa cuprinda anumite mentiuni stabilite de lege, s.a.m.d.

Apropos, care anulare?
priet.meu a cump.o casa pe numele meu,iar acum vrea sa imi anul.actul de vz.cump.nu am fst casat.Dovada,ca sa spun asa,ar fi un extras de cont,precum ca el a scos banii,suma din extr.fiind diferita de suma din contr.de vz.cump.Ce detalii puteti da imi oferiti?multumesc
Solicitati detalii dar si dvs sunteti zgarcita in detalii.
Semanati intr-un fel cu partizanii. Acestia chiar si atunci cand erau chinuiti nu raspundeau la intrebari decat monosilabic. (Sper ca aveti simtul umorului!)

Imobilul a fost achizitionat pe numele dvs. Bun!
In actul de vanzare-cumparare exista mentiuni cu privire la provenienta sumei cu care a fost achita imobilul?
Imobilul a fost inscris in Cartea Funciara? Exista sarcini inscrise in Cartea Funciara referitoare la acest imobil?

Alte discuții în legătură

Probleme cu masina Alina5000 Alina5000 Buna ziua, Care este termenul de prescriptie pentru fals sub semnatura privata (falsul petrecut in 2005-2006)? Semnarea unui contract in numele altei ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati cu chitanta de mana Am imprumutat cu chitanta de mana o suma de bani unei prietene si acum nu pot sa-i recupere. Chitanta este din anul 1999 si s-a intocmit in prezenta unui ... (vezi toată discuția)
Ce valoare are o chitanta de mana? kellyyy kellyyy Ce valoare are o chitanta de mana,in vederea unui antecontract de vanzare cumparare a unui imobil,si ce conditi trebuie sa indeplieasca aceasta chitanta sa fie ... (vezi toată discuția)