avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Camera video auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Camera video auto

Buna ziua,
Intalnesc foarte des pe Facebook anunturi despre cat de folositoare poate sa fie o camera video auto in caz de necazuri in circulatie. Cat de reala este aceasta posibilitate de a folosi filmele de pe o astfel de camera in caz de probleme aparute din fel de fel de motive in circulatie? Adica politia le ia in consideratie, juridic au vreo valoare?
Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:35, 19 Ianuarie 2018

Nu politia le ia în considerare, ci instanta. Conform art. 237 NCPCiv le poate lua, asa cum se iau în considerare și probele video ale celeilalte părți, adică IPJ. Nu există în codul rutier articol sa interzică asa ceva. Calitatea filmării este altceva, însă nu va gândiți ca imaginea surprinsa pe camera unui echipament radar în mișcare e full HD, dimpotrivă și se ia în considerare.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma cu 2 zile am fost surprins de o cameră radar de pe o ... kosty40 kosty40 In urma cu 2 zile am fost surprins de o cameră radar de pe o autospeciale in mers cu viteza de 81 km/h.Masina este dotată cu urmărire GPS si la o verificare ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționat, pe nedrept, pentru depășire pe trecerea de pietoni. pot folosi la contestație filmarea cu camera video de pe autoturism?  Tica Petrescu Tica Petrescu Poate fi luata în considerare filmarea cu camera video de pe autoturismul tau pentru a contesta procesul verbal de contravenție al politiei rutiere întocmit ... (vezi toată discuția)