avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In urma cu 2 zile am fost surprins de o cameră radar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In urma cu 2 zile am fost surprins de o cameră radar de pe o ...

In urma cu 2 zile am fost surprins de o cameră radar de pe o autospeciale in mers cu viteza de 81 km/h.Masina este dotată cu urmărire GPS si la o verificare a datelor am constat ca viteza maxima a fost de 57 km/h cu o abatere de 5km/h datorita timpului de transmitere a datelor.In afara de asta am observat ca la ora la care a fost întocmit procesul verbal adica la o ora dupa ce sa intamplat ma aflam in alta parte
Ce șanse am ca sa contest această sancțiune cu datele de pe GPS? Masina este monitorizata printr-o firma autorizată de monitorizare având contract de asistență cu aceștia.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:12, 5 Ianuarie 2021
opinia mea este ca aveti sanse,
Multumesc.Am uitat sa mentionez ca mașina radar a poliției era in miscare

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

opinia mea este ca aveti sanse,

kosty40 a scris:

Am uitat sa mentionez ca mașina radar a poliției era in miscare

Nu are importanta, radarul (prin omologare BRML) stie sa masoare si cind masina pe care e instalat se misca. Are si el un modul GPS care masoara viteza de deplasare a masinii. Pe inregistrarea camerei video asociata se vede si aceasta viteza de deplasare. Viteza afisata a tintei (in cauza, masina dvs.) este cea obtinuta prin calcul ce ia in considerare ca detectia se face in miscare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal/restituire bani - amenda rutiera ContSters424228 ContSters424228 Buna ziua! Am circulat cu aprox. 80km/h in localitate cu limita de 50, am fost oprit de un radar mobil circuland pe sensul opus si am fost sanctionat cu 6 ... (vezi toată discuția)
Prins de radar cu 103 km/h. mă poate ajuta marja de 3% a radarului? Bogdan00 Bogdan00 Bună ziua, Zilele trecute am fost prins cu radarul într-o localitate cu limita de 50 km/h, eu având 103 km/h (cel puțin așa mi-a fost arătat pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)