avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune notariala

Tatal meu a decedat in 2012. Mai are doi frati in viata si nu au facut mostenire in urma parintilor lor ( bunicii mei decedati). In masa succesorala este vorba de imobil intravilan si terenuri extravilane.
As dori sa-mi spuneti cum se realizeaza succesiunea in situatia in care masa succesorala se imparte in 3 parti egale, adica intre cei trei frati, cei doi in viata si tatal meu decedat, respectiv cum trebuie facut ca in certificatul de mostenitor sa apar eu direct, nu tatal meu, in calitatea mea de unic mostenitor, confirmata printr-un certificat de calitate de mostenitor (precizez ca mama mea a decedat inaintea tatalui meu).
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:05, 19 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tatal dvs a decedat dupa bunici, nu aveti cum sa apareti dvs direct.
Prima data trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunici, mostenitori fiind cei 3 copii, inclusiv tatal dvs, pentru ca era in viata cand au decedat bunicii.
Apoi trebuie dezbatuta mostenirea dupa tatal dvs (care include 1/3 de la bunici + alte bunuri pe care le-a dobandit in timpul casniciei cu mama), mostenitor fiind dvs.
se numeste "Certificat de mostenitor suplimentar" dupa tatal dvs, ori de cate ori apar bunuri (mostenire dupa bunici) pe care nu le-ati declarat la primul certificat de mostenitor se mai face unul suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe numele bunicilor decedati as aprecia ... Laur94 Laur94 Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare: 1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe ... (vezi toată discuția)