avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre sulta

Dupa un procès de iesire din diviziune a fratelui meu instanta a dispus dreptul meu total asupra apartamentului in cauza iar eu sa ii achit sulta -cota parte.
Am facut greseala sa ii trimit banii pe mostenire in contul indicat de el fara sa cer sa imi confirme la un notar ca a primit banii.Acum la cadastru imi cere declaratia fratelui ca si-a primit banii dar el nu vrea sa mi-o dea.Mentionez ca el a fost rauvoitor de la inceput.
Ce ma sfatuiti sa fac ptr ca instanta judecatoreasca zice ca nu exista temei legal ptr un nou proces iar eu am chitanta ca i-am trimis banii si chiar legalizata la cadastru nu tin cont de ea.
Cel mai recent răspuns: Anirodaxi , utilizator 20:55, 19 Ianuarie 2018
In ce fel spune instanta ca nu mai exista temei legal pentru un nou proces ? un nou proces avand ca obiect ?
Deci ptr a face modificarile la cadastru ptr radierea fratelui dupa plata sultei,imi cer tot o hotarare judecatoreasca prin care sa demonstrez ca am achitat banii iar instanta zice ca acest lucru nu face obiectul unui nou proces.
Ca urmare desi am hotarare judecatoreasca si am platiti banii cf. hot. jud. tot nu pot vinde apartamentul. tot nu pot sa am dreptul totale, la cadastru raman cu datorie care fratele meu ptr ca nu vor sa tina cont de chitanta prin care am facut plata prin transfer bancar.
Am inteles ca dupa 3 ani se prescrie si abia atunci sunt proprietar cu drepturi depline si tot prin procès in instanta. E réal aceasta prescriptie?
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot dovedi că am achitat sulta după ieșirea din indiviziune. mă pot folosi de prescripție pentru a rezolva întabularea? Anirodaxi Anirodaxi In urma unui proces de iesire din diviziune a fratelui meu care a avut un certificat de mostenitor instanta judecatoreasca a hotarat sa ii dau fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Lucrări cadastrale Onyr Onyr Am sentință judecătorească cu plata cheltuieli de judecata si sulta pentru parati achitata. Prin CEC cu confirmare de primire atasata achitata in ... (vezi toată discuția)
termen in care trebuie platita sulta mgb1ro mgb1ro Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu ... (vezi toată discuția)