avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitatile asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitatile asociatiei de proprietari

Buna ziua,
In cazul apartamentelor noi, aflate in garantie, asociatia de proprietari nu are nici o responsabilitate?
Locuim intr-un bloc nou la ultimul etaj, blocul are acoperis, insa dupa semnarea CVC -ului, respectiv mutare si noi si ceilalti vecini am constatat faptul ca sunt infiltratii...apa de pe acoperis patrunde in casa...
Dezvoltatorul a fost informat prin e-mail cu poze anexate, cat si verbal...si a zis ca remediaza si ca va schimba acoperisul (acum 1 an)...insa nu a facut acest lucru doar mici carpeli si o degivrare...probleme inca sunt in continuare...Asociatia de proprietari, (toti vecinii care participa la sedinte), spun ca nu e problema asociatiei ca e in garantie, ca dezvoltatorul de ocupa de reparatii si ca noi trebuie sa il notificam ca e problema noastra trebuia sa stim ca la ultimul etaj sunt probleme ...insa intrebarea mea este: in situatia prezentata, asociatia chiar nu are nici o responsabilitate? Trebuie sa ne descurcam singuri? Si anul acesta a zis ca va schimba acoperisul, insa cred ca iar ne amana pana iese blocul din garantie...
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:13, 19 Ianuarie 2018
In situatia in care Asociatia ramane in pasivitate iar Dvs va ploua in casa, in conditiile in care apartamentul nu l-ati cumparat de la Asociatie ci de la "dezvoltator" ....acesta este persoana direct responsabila pentru viciile......
Deci pana sa il dam in judecata pe dezvoltator pentru vicii ascunse, asociatia nu are nici o obligatie? Reprezentantii ei nu sunt obligati sa constate problemele cladirii? Sa il notifice pe dezvoltator in numele nostru? Nu fac un demers, nici daca noi proprietarii cu probleme o notificam?
Doamna,
Aveti dreptate. Daca sunteti organizati in as. prop., prima reclamatie trebuie sa o faceti la as. prop si, poate, in acelasi timp sa notificati dezvoltatorul, avand in vedere ca locuinta achizitionata se afla in garantie.
Acum de ce trebuie sa despicam firul in patru?
As. prop. organizeaza o comisie in frunte cu presedintele si verifica situatiile reclamate de catre proprietari.
Daca se constata ca intr-adevar aveti dreptate, Notifica in scris dezvoltatorul, eventual prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire - asa cum ati scris mai sus - cu poze, etc.
Asteptati un timp rezonabil si daca dezvoltatorul nu actioneaza pentru inlaturarea viciilor ascunse - ca pana la urma aceasta este problema, prin as. prop., il actionati in instanta.
Asadar, calea mai usoara este actionarea prin as. prop. - chiar daca, asa cum reiese din discutie, locuintele sunt in garantie, deci fiecare proprietar de la ultimul nivel poate actiona in nume propriu.
Dezvoltatorul trebuie sa repare toata terasa, pentru ca a face carpeli,nu rezolvati nimic, peste putin timp, infiltratiile reapar.
Dupa efectuarea reparatiei complete, va organizati si probati etansietatea lucrarii prin inundarea totala a terasei cu un strat consistent de apa. Daca nu sunt infiltratii, inseamna ca reparatia a fost executata de buna calitate, daca nu, atunci il puneti sa repete lucrarea.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie AndreaGheorghe AndreaGheorghe Buna ziua, Ne-am mutat de un an si jumatate intr-un bloc nou, care in urma vremii rele si a ploilor a avut de suferit, iar unele familii de la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc wawri wawri Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc nou (relativ, PV receptie in dec 2008, in 2010 au inceput contractele v-c), cu o singura scara si 37 apartamente (din care ... (vezi toată discuția)
Infiltratii lora20 lora20 Buna ziua, Am o problema cu un apartament pe care l-am achiziționat in octombrie 2009, acest apartament este situat la etajul 3 din 4, dar etajul 4 ... (vezi toată discuția)