Firma a achizitionat, cu factura, din Ungaria niste panele solare in valoare de 1800 euro. A platit aceasta suma cash. In lei este vorba de aprox. 7600 lei. In caz de control vor fi probleme ca am depasit plafonul de 5000 lei/zi plati catre furnizor?
n-am acum acces la forma actualizata a og 15 dar din cite imi amintesc de refera la pers juridice romane; si parca mai scrie prin norme ca op cu valuta nu intra sub incidenta ei ; daca are cineva og 15 , rog sa verifice .Daca nu, revin luni .:)
Da, asa este platile si incasarile in valuta nu intra sub incidenta OG 15
HG2185/2004
NORME METODOLOGICE pentru aplicarea prevederilor art. 5 si 6 din Ordonanta Guvernului nr. 15/1996 privind întarirea disciplinei financiar-valutare
13. Operatiunile de încasari si plati în valuta nu intra sub incidenta prevederilor ordonantei.
Plafon plati la o ii
animis
Buna ziua.
O intrepridere indivisuala trebuie sa respecte plafonul de 5000 lei plati catre o persoana juridica si 10000 lei plati in o zi catre pers juridice ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.