avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta in val. de peste 5000 lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta in val. de peste 5000 lei

Firma a achizitionat, cu factura, din Ungaria niste panele solare in valoare de 1800 euro. A platit aceasta suma cash. In lei este vorba de aprox. 7600 lei. In caz de control vor fi probleme ca am depasit plafonul de 5000 lei/zi plati catre furnizor?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:43, 17 Octombrie 2009
rugati-va sa nu vina controlul!
n-am acum acces la forma actualizata a og 15 dar din cite imi amintesc de refera la pers juridice romane; si parca mai scrie prin norme ca op cu valuta nu intra sub incidenta ei ; daca are cineva og 15 , rog sa verifice .Daca nu, revin luni .:)
Da, asa este platile si incasarile in valuta nu intra sub incidenta OG 15
HG2185/2004
NORME METODOLOGICE pentru aplicarea prevederilor art. 5 si 6 din Ordonanta Guvernului nr. 15/1996 privind întarirea disciplinei financiar-valutare

13. Operatiunile de încasari si plati în valuta nu intra sub incidenta prevederilor ordonantei.
Multumesc , @katica !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati la o ii animis animis Buna ziua. O intrepridere indivisuala trebuie sa respecte plafonul de 5000 lei plati catre o persoana juridica si 10000 lei plati in o zi catre pers juridice ... (vezi toată discuția)
Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Registru casa valuta szasz mihaela szasz mihaela ROG CONFIRMARE.... am emis o fact externa de 6430 eur... clientul a preferat sa achite cash , in franta 5830 eur, restul urmand sa-i vireze in cont.Am dat ... (vezi toată discuția)