avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator dictator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator dictator

buna seara,
in data de 5 oct 2009 m-am prezentat la administrator sa platesc factura lunara. M-a dat afara din casa pe motiv ca nu am vrut sa-i platesc partea lui, fara sa-mi incaseze restul utilitatilor. Astazi, 16 oct 2009 am reusit sa platesc trimitind banii cu o vecina. Surpriza, imi pune penalitati. De mentionat ca suntem bloc ANL, nu avem administrator legal si nu suntem asociatie. Ce fac mai departe? Platesc penalitatile sau nu? Cum procedez luna urmatoare cu plata? Imi duc un prieten ca martor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:50, 18 Octombrie 2009
Esti proprietar: asta presupune si obligatii, nu numai drepturi. Poate sunt dur, dar deschide ochii si studiaza legislatia legata de ce inseamna proprietatea cu utilitati in comun.
daca nu sunteti constituiti ca si asociatie, de ce nu platiti furnizori de utilitati direct fara administrator sau intermediar...:-/ Nu aveti nevoie de martor, dar nici nu trebuie sa platiti utilitatile prin intermediar...;)
Ce-am spus mai inainte am zis-o in ideea de a intelege. Deci, cred ca lucrurile sunt foarte complicate numai vazand modul amalgamat cum ai pus problema.

Asa ca, incearca sa prezinti situatia concreta, ce te nemultumeste si de vazut: tu ai dreptate sau ceilalti?
Buna seara.
In continuare avem noi problemute in cadrul asociatiilor
1- Lamuriti situatia cu administratorul ,ori va aveti ,ori acesta nu este legal investit.
2-Sunteti organizati in asociatie de proprietari ?A-ti convocat adunare generala de alagere comitet,presedinte ,comisii,comitete,sa angajati administrator atestat Nu aveti toate acestea,pai atunci cum platiti ,cum va sunt justificati banutii .
De penalitati nu poate fi vorba decat dupa decaderea termenului legal dispus de catre adunarea generala ,daca nu sunteti constituiti in asociatie ,nu au fost dispuse nici masuri la indemana adunarii generale.
Cui platiti penalitatile daca nu aveti adminsitrator legal ,adica cine va calculeaza valoarea penalitatilor ?
Demarati formalitatile legale pentru constituirea asociatiei de proprietari,puneti bazele unei asociatii reprezentate prin oameni cinstiti,care chiar daca nu detin cunostiinte in domeniu pot fi ajutati pentru a intreprinde o activitate legala in cadrul asociatiei de proprietari
Atentie,proprietarii nu platesc in cadrul entitatii juridice factura lunara,ci cotele la contributia intretinerii .Daca doriti sa eliminati disensiunile cu persoana care presteaza fara drept activitatea si responsabilitatea de administrator,foarte simplu,va ajutam sa nu ii mai vedeti fata.
Totul este sa existe interes,respect si restul vine de la sine
O seara frumoasa si astept in continuare provocari .
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Blocuri anl omul70 omul70 Blocurile ANL pot fi administrate de o asociatie de proprietari? Se stie ca proprietarul blocurilor ANL este chiar Agentia Nationala a Locuintei iar legea ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari IonutV21 IonutV21 Buna ziua.Daca ma puteti ajuta, am o intrebare legata de asociatia de locatari.Locatarii (chiriasi ANL) dintr-un bloc au infiintat o asociatie de ... (vezi toată discuția)