avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator dictator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator dictator

buna seara,
in data de 5 oct 2009 m-am prezentat la administrator sa platesc factura lunara. M-a dat afara din casa pe motiv ca nu am vrut sa-i platesc partea lui, fara sa-mi incaseze restul utilitatilor. Astazi, 16 oct 2009 am reusit sa platesc trimitind banii cu o vecina. Surpriza, imi pune penalitati. De mentionat ca suntem bloc ANL, nu avem administrator legal si nu suntem asociatie. Ce fac mai departe? Platesc penalitatile sau nu? Cum procedez luna urmatoare cu plata? Imi duc un prieten ca martor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:50, 18 Octombrie 2009
Blocurile ANL sunt locuite, dupa cum stiu, de chiriasi. Deci nu s-ar pune problema nici de proprietari, nici de proprietate, nici de asociatie de proprietari.
Am mai intalnit mesaje in care se vorbea despre blocurile ANL si aceasta era situatia - locatarii sunt chiriasi.
Dar sa asteptam sa ne mai lumineze autorul topicului.
fanny a scris:
pe motiv ca nu am vrut sa-i platesc partea lui, fara sa-mi incaseze restul utilitatilor.

in privinta acestei fraze ,administratorul cvanform legii contabilittatii este obligat sa primeasca orice suma,eliberandu-se chitanta pentru aceea suma.Nu am inteles substratul : ca nu am vrut sa-i platesc partea lui,cere cumva mita?
Situatiile de acest gen se pot rezolva simplu prin plata online a utilitatilor sau a altor plati. Sa ne mai si modernizam putin si sa incercam sa scapam de administratorii care abuzeaza!
Asteptam cu interes sa fim informati despre posibilitatea achitarii obligatiilor catre asociatia de proprietari prin sistem online
Metoda este folosita in unele asociatii. Si in a mea. Contul asociatiei este scris la avizier, mare sa-l vada si orbetii si poti face plati in acest cont, evident cu detaliile cerute: nume si apartament si pentru ce luna.
E o metoda foarte eleganta, daca iti permiti sa achiti un comision modic, comisionul bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocuri anl omul70 omul70 Blocurile ANL pot fi administrate de o asociatie de proprietari? Se stie ca proprietarul blocurilor ANL este chiar Agentia Nationala a Locuintei iar legea ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari IonutV21 IonutV21 Buna ziua.Daca ma puteti ajuta, am o intrebare legata de asociatia de locatari.Locatarii (chiriasi ANL) dintr-un bloc au infiintat o asociatie de ... (vezi toată discuția)