avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la recunoasterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la recunoasterea mostenirii

Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament. O parte din bani proveneu din vanzarea unui apartament mostenit de el, cealalta parte au fost bani comuni. Eu am dat o declaratie la notar prin care am recunoscut toata suma ca provenind din mostenire lui. Exista pisibilitatea sa fie anulata/refacuta declaratia?
Depinde cine vrea sa o anuleze, in ce context si cu ce scop.
De ce sa fie anulata /refacuta declaratia?
In cazul unui divort eu pierd niste bani.

Cu ocazia unor neintelegeri, in vederea stabilirii cotelor corecte de participare.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, insa ceea ce spuneti dvs este un efect al actului juridic, iar intrebarea de mai sus se referea la temeiul anularii, sau dupa caz temeiul refacerii declaratiei. Ca sa fiu mai clar, anularea ar putea interveni aunci cand actul a fost incheiat cu incalcarea conditiilor cerute de lege pentru incheierea sa valabila sau nu au fost respectate anumite reguli referitoare la capacitatea civila a persoanei, sau cu privire la discernamant, sau au existat vicii de consimtamant, sau in alte situatii de acest gen, iar refacerea ar interveni spre exemplu asupra unui act nul, incheiat cu nerespectarea tuturor condiţiilor prevăzute de lege la o anumita data. Deci cu alte cuvinte, aceasta este intrebarea: pentru ce temei sa anulati sa sa refaceti declaratia? (ex., daca ati fost stransa cu degetele la usa, se poate invoca violenta)
Pentru ca nu puteti, pur si simplu, azi sa declarati una si maine sa declarati alta (mai ales ca ati semnat ca ati luat la cunostinta despre art.326 cod penal privind falsul in declaratii). Intelegeti ce spun?

trandafir2, moderator
Da. Va multumesc.
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fost declarată ca moștenitor la succesiunea după mama. ce e de făcut în această situație? danielbrinzei111@yahoo.com danielbrinzei111@yahoo.com Buna ziua mama mea a decedat acum 2 ani are un copil di prima căsătorie si ulterior sa recăsătorit si mai are 2 copii care sînt majori au fost la notar au ... (vezi toată discuția)
Atacare de testament Cali55 Cali55 Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, soția mea persoana cu handicap grav locomotor a renunțat ... Bote Gabriel Bote Gabriel Buna ziua, soția mea persoana cu handicap grav locomotor a renunțat la moștenire în favoarea surorii ei care la acel moment a profitat de starea ei ... (vezi toată discuția)