Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament. O parte din bani proveneu din vanzarea unui apartament mostenit de el, cealalta parte au fost bani comuni. Eu am dat o declaratie la notar prin care am recunoscut toata suma ca provenind din mostenire lui. Exista pisibilitatea sa fie anulata/refacuta declaratia?
Am inteles, insa ceea ce spuneti dvs este un efect al actului juridic, iar intrebarea de mai sus se referea la temeiul anularii, sau dupa caz temeiul refacerii declaratiei. Ca sa fiu mai clar, anularea ar putea interveni aunci cand actul a fost incheiat cu incalcarea conditiilor cerute de lege pentru incheierea sa valabila sau nu au fost respectate anumite reguli referitoare la capacitatea civila a persoanei, sau cu privire la discernamant, sau au existat vicii de consimtamant, sau in alte situatii de acest gen, iar refacerea ar interveni spre exemplu asupra unui act nul, incheiat cu nerespectarea tuturor condiţiilor prevăzute de lege la o anumita data. Deci cu alte cuvinte, aceasta este intrebarea: pentru ce temei sa anulati sa sa refaceti declaratia? (ex., daca ati fost stransa cu degetele la usa, se poate invoca violenta)
Pentru ca nu puteti, pur si simplu, azi sa declarati una si maine sa declarati alta (mai ales ca ati semnat ca ati luat la cunostinta despre art.326 cod penal privind falsul in declaratii). Intelegeti ce spun?
Atacare de testament
Cali55
Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei ... (vezi toată discuția)