avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport minor

Buna seara, va rog daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: pot face pasaport fetitei mele de 7 ani in baza unui acord de iesire din tara din partea tatalui? Mentionez ca suntem casatoriti si vrem sa mergem la el , in Anglia, insa am inteles ca la pasaport imi trebuie si o procura din partea lui, dar pentru ca lucreaza ii este foarte greu sa ajunga. Acordul de iesire din tara este perfect valabil.
Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: silviadumitrescu , utilizator 02:31, 20 Ianuarie 2018
Buna seara,
da pentru emiterea pasaportului este necesara o procura ce se poate autentifica la orice notar public din România, indiferent de domiciliul părților, sau la Consulat / Ambasadă pentru persoanele aflate în străinătate. Când acest lucru nu este posibil, procura se poate da și la un notar străin, însă vor fi necesare formalități suplimentare cu privire la traducere, apostilare sau, după caz, supralegalizare - pentru detalii, a se ve dea urmatorul link:
[ link extern ]
....am crezut ca e de ajuns acel acord de iesire din tara facut tot la notariat... Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondatori straini oti oti ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor cu parinti divortati si tatal plecat din tara elalex78 elalex78 Buna seara!Vreau sa fac fiicei mele de 6 ani pasaport iar fostul meu sot este plecat din tara.Am inteles ca el poate face o procura prin care sa dea semnatura ... (vezi toată discuția)
Procura - apostila teomicri teomicri Buna ziua, imi trebuie o procura de la sotul meu ,care e acum in Anglia ,pentru a semna la banca prelungirea creditului.Sa se duca la ambasada (consulat) ? O ... (vezi toată discuția)