avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie amenda judiciara neprezentare ca martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie amenda judiciara neprezentare ca martor

Buna ziua! Am fost citat ca martor intr-un proces in care sotia mea contesta pe buna dreptate o amenda primita dintr-o eroare a politistului pe numele ei. La proces nu ne-am prezentat nici eu si nici sotia crezand ca se va judeca simplu in lipsa.( noi neavand de a face cu astfel de probleme pana in prezent). In cele din urma se pare ca neprezentarea mea ca martor in acest proces a adus dupa sine o amenda judiciara de 200 lei, care se pare ca se poate reanaliza in termen de 15 zile.
Ma puteti sfatui ce fel de contestatie as putea depune la judecatorie pentru anularea amenzii sau transformarea acesteia in avertisment?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Danena83 , utilizator 15:28, 30 Ianuarie 2018
Impotriva incheierii de amendare se poate se poate face cerere de reexaminare, prin care puteti solicita anularea amenzii.
Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune va rog de unde pot lua o astfel de cerere si daca aceasta ar trebui sa contina o motivatie pentru neprezentare in calitate de martor? Eu pur si simplu nu stiam ca e obligatorie prezenta. . Va multumesc inca o data!
Ar fi ideal daca as primi un raspuns in timp util. Va multumesc!

Florentina Pomponiu a scris:

Impotriva incheierii de amendare se poate se poate face cerere de reexaminare, prin care puteti solicita anularea amenzii.

Incercati sa prezentati motivele care v-au facut sa nu va puteti prezenta.depunand eventual si acte doveditoare.Ar fi fost util atunci cand ati demarat un demers judiciar formuland contestatia sa va sfatuiti cu un av.Succes.
Din pacate singurul motiv pe care il am este acela ca nu am stiut ca neprezentarea la un proces in calitate de martor se pedepseste cu amenda judiciara. Astfel am luat decizia sa nu mai depun nicio cerere de reexaminare.
Imi puteti spune in cat timp se prescriu aceste amenzi?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda - martor in proces penal razvank5 razvank5 Buna seara, As dori sa stiu daca pot face, si cum sa formulez contestatie la o amenda primita pentru neprezentarea ca martor intr-un proces penal (nu am ... (vezi toată discuția)
Amenda expert costache17 costache17 Am fost amendata pentru neprezentare in instanta. Precizez ca am fost citata telefonic cu 3 zile inainte de termen. Desi nu m am prezentat am depus la dosar o ... (vezi toată discuția)
Martor - aducere cu mandat, amenda teapa teapa ce amenda se da pentru neprezentarea la un proces in calitate de martor la o fapta petrecuta in trafic ? nu am primit citatia dar au venit cei de la politie ... (vezi toată discuția)