avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietari imobil necasatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietari imobil necasatoriti

Buna ziua!
In cazul achizitionarii unui imobil prin programul prima casa, daca pe contractul de vanzare este trecut doar numele viitorului meu sot, care ar fi procedura ca si eu sa devin co-proprietar inainte de casatorie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:21, 20 Ianuarie 2018
Sa cumpărați imobilul împreună.
Deja toate actele s-au facut pe numele lui, Urmeaza sa semneze contractul de vanzare-cumparare,
Atunci nu se poate.
Trebuie să fi contribuit și dvs la plata prețului și să semnati amândoi contractul de vânzare cumpărare.
Puteti încheia după căsătorie o convenție matrimonială de comunitate convențională prin care să transformați imobilul din propriu in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar apartament glasgow glasgow Buna ziua! Traiesc in concubinaj cu viitorul sot de 3 ani si jumatate. La jumatatea lui aprilie ne vom cununa civil. In aproximativ o saptamana se va aproba ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bunurile proprii - bunuri comune? Veronica.b Veronica.b Daca viitorul sot are pe numele lui un teren si o casa construita la rosu in care urmeaza sa investim impreuna pentru finalizare cum poate deveni bun comun ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un pamant inainte de casatorie, vreau sa il trec pe sotul meu pe contract Liliana Anca Liliana Anca Buna ziua , eu am cumparat un pamant inainte de casatorie , acum vreau sa il trec pe sotul meu pe acel contract de vanzare cumparare , se poate ? , ... (vezi toată discuția)