avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot deveni bunurile proprii - bunuri comune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot deveni bunurile proprii - bunuri comune?

Daca viitorul sot are pe numele lui un teren si o casa construita la rosu in care urmeaza sa investim impreuna pentru finalizare cum poate deveni bun comun dupa casatorie
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:56, 29 Aprilie 2018
Dupa casatorie ar fi mai greu. Dar viitorul sot va poate vinde cota de 50% din bunurile proprii inainte de casatorie.
Doar daca încheiati o convenție matrimonială (comunitate convențională) prin care soțul să "aduca" imobilul la comunitate, iar din propriu, sa devina comun.
O puteti încheia fie înainte de căsătorie, urmând ca efectele să se producă după căsătorie, fie după ce v-ați căsătorit deja, cu condiția să treacă cel puțin 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune fiind căsătoriți Sabie alyna Sabie alyna Bună ziua doresc sa fac o intrebare, Eu sunt căsătorită de 4 ani de zile si inainte de căsătorie primaria unde sa facut căsătoria nia cerut sa ... (vezi toată discuția)