avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intentare proces civil agent circulatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intentare proces civil agent circulatie

Buna ziua,

In urma cu aproximativ 6 luni am fost sanctionat de un echipaj de politie pentru viteza( 75km/h in localitate) , am contestat si am castigat , deoarece politia nu a avut dovezi , in proba video m-au acuzat ca am condus cu totul alta masina.

Acelasi agent de politie in trecucut ma mai sanctionat pe nedrept .

Care este procedura de intentare a unui proces de abuz in serviciu impotriva agentului?
Ce sanse am ca agentul sa fie sanctionat?
Mi se vor deconta onorariile /cheltuielile?

Mentionez ca nu doresc despagubiri , doar sa fie tras la rsapundere agentul acesta.

Merita sa fac asata?

O zi placuta!
Buna ziua,

In opinia mea exista o singura cale de a demonstra ca nu va faceti vinovat de savarsirea contraventiilor respective, respectiv formularea plangerii contraventionale.

Cheltuielile de judecata vi se vor acorda numai daca veti avea castig de cauza intr-un astfel de demers impotriva unui agent al politiei.

Va propun sa tineti cont de faptul ca intentarea unei actiuni in instanta cu rea credinta (actiune vadit neintemeiata) se sanctioneaza. Mergeti, in orice caz, la un avocat atunci cand veti avea dovezile pe care s-ar putea intemeia o astfel de actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de viteza anghel teodor anghel teodor Am fost amendat ca am circulat cu viteza de 75km/h. In proces scrie:a condus auto cu nr.......,marca..... pe dn67 din directia x-y cu viteza de 75 km/h in ... (vezi toată discuția)
Inregistrat video cu radar defect Autoclas Autoclas Buna ziua! Noaptea - ora: 01.15 am Autoutilitara: Limitata electronic la 75km/h. Actiunea in fapt: rulare in interiorul localitatii cu 52-55 km/h - fiind ... (vezi toată discuția)
Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)