Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat, o lamurire ceva. eu sunt economist de profesie si ma confrunt cu un ..conflict de munca(presupun ca se poate numi asa).
sunt reprezentant legal al unui spital - institutie publica finantata integral de la bugetul statului, cu angajati - personal contractual, nici un functionar public. Cativa salariati au facut cerere de chemare in judecata pentru completare incorecta a carnetului de munca. Unii dintre ei au facut o solicitare scrisa catre institutie, prin care cer modificarea inscrisurilor din carnet. DAR, CEEA CE CER EI ACOLO ESTE TOTAL ILEGAL SI INCORECT. Ceea ce nu am facut eu, este ca nu am raspuns la cererile acelea scrise. A fost deja termenul de depunere a intampinarii si am depus o intampinare, asa cum am reusit sa o intocmesc... Rugamintea este, sa imi spuneti, daca si in cazul acesta pot sa invoc nerealizarea procedurii prealabile. Eu am specificat in intampinari ca angajatii nu au solicitat masuri care sa fi fost posibil de luat si nici nu au cerut de la angajator, inainte de cererea de chemare in judeecata, confruntarea carnetului de munca sau a legilor care prevad completarea acestuie.
Interesanta speta?
Astept un semn, va rog mult. Si eventual o oferta de .... consiliere. pe 11 nov este termen.
Va multumesc frumos.
Cristina
Cred ca ar trebui sa recurgeti la seriviciile unui avocat, oricum puteti invoca si ca aparare de fond nerealizarea procedurii prevazute de Decretul nr. 92/1976 inca in vigoare.
care art al decretului 92? din punct de vedere al angajatorului nu este incalcata nici una din prevederile acestui decret. art 8 vorbeste despre refuzul angajatorului de a face anumite inscrisuri sau rectificari in carnet. dar eu ca angajator nu am refuzat. cel putin nu am refuzat sa fac inscrisuri care sa fie legale si corecte. cum formulez sau cum demonstrez ca ceea ce solicita angajatii in cererile lor nu este legal? am detaliat in intampinare toate legile dupa care se face salarizarea, inclusiv detalii din decretul 92. as vrea sa stiu, daca puteti sa-mi spuneti, daca exista jurisprudenta, dava exista precedente in care o instanta sa fi obligat angajatorul sa treaca in carnetul de munca toate componentele venitului salarial. dpdv practic, nu exista spatiul efectiv in care sa poti completa si salariul tarifar, si sporul de vechime, si sporul de conditii de munca, si ...toate celelalte sporuri pe care ei le vor trecute in carnet... pentru a se aigura ca nu pierd nimic la pensie. cu troate ca eliberam adeverinte privind veniturile pana la 01.04.2001, asa cum prevede legea, precum si adeverinte pentru munca prestata in locuri de munca incadrata in grupa I de munca...
nu mai stiu cum sa demonstrez ca ceea ce cer angajatii mei e aberatie pura.... nu mai stiu cum altfela sa-i conving ca drepturile de pensie se calculeaza in functie de acele adeverinte - pentru pana in 2001, si dupa declaratii la cas pentru perioada ulterioara.
va multumesc pentru sprijin.
precedentele nu sunt izvor de drept in dreptul romanesc.Daca nu aveti consilier juridic mergeti macar sa consultati un avocat, alfel riscati sa pierdeti mai mult.aveti foarte multe nelamuriri .
din cate stiu eu, aceste sporuri se pot dovedi si cu adeverinte. iar sporurile pot fi trecute la data acordarii lor si la sfarsitul perioadei pentru care au fost acordate - "in perioada...... a beneficiat de spor de x% - pt..... cf HG/O......" corect?