avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am obținut un post la o nouă firmă dar actualul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am obținut un post la o nouă firmă dar actualul angajator mă amenință că îmi va compromite angajarea. Eram obligată să-i cer permisiunea pentru interviu?

Buna seara! Sotia mea se afla intr-o situatie inedita. Dupa ce a trecut de o serie de interviuri destul de grele, a fost acceptata intr-o firma buna pe un post foarte bun. Si-a depus demisia la locul de munca actual, iar angajatorul, dupa multe insistente, a aflat unde pleaca sotia. Acesta i-a transmis sotiei ca va incheia contractul de colaborare cu firma la care a fost acceptata deoarece trebuia sa i se ceara voie sa dea interviul. Sotia risca acum sa piarda oferta de munca de la acea firma. Nu se poate face nimic din punct de vedere legal? Mentionez ca primeste in mana mai mult decat suma din contract si lucreaza 10-11 ore pe zi si 6 ore sambata, fara a fi stipulate in contract...
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: salvus srl , Alte profesii 19:35, 22 Ianuarie 2018
Pentru toate aspectele prezentate exista dovezi, ? Exista vre-un temei pentru sustinerea conform careia era nevoie de exprimarea acordului?
Nu era nevoie ca el sa isi exprime acordul. Nu scrie nicaieri aceasta clauza. E pur si simplu orgoliul angajatorului...
Atunci probabil este vorba de o "amenintare" total neintemeiata. Deocamdata sotia DVs "risca sa piarda locul de munca", dar nu stim daca efectul unei eventuale influente se va produce. Daca totusi acest efect se va produce, atunci va trebui demonstrata legatura intre persoana in cauza si rezultatul produs adica refuzul de angajare
Am inteles. Multumesc mult!
"lucreaza 10-11 ore pe zi si 6 ore sambata, fara a fi stipulate in contract...". In acest caz puteti face sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj - 11 ore/zi oanaolaru85 oanaolaru85 Buna ziua, Am urmatoarea situatie intr-un magazin: am doua fete angajate cu 40 ore/ saptamana, care nu sunt din localitate si care prefera sa lucreze zile cu ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Angajare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua.Incerc de ceva vreme sa ma angajez la o firma de constructii si...nu reusesc.Motivul: - mare parte(cele cu anunt) pun din start program de 10 ore ... (vezi toată discuția)