avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost jefuit de angajații unei agenții imobiliare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost jefuit de angajații unei agenții imobiliare în UK. Cum și unde pot face o plângere către autorități?

Am fost jefuit la propriu de angajati ai unei agentii imobiliare de la care am avut casa inchiriata in Anglia,Birmingham Va multumesc,de asemenea mi ar fi de mare folos sa gasesc cu ajutorul dumneavoastra un avocat roman in zona
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ovidiutgjiu , utilizator 01:16, 25 Ianuarie 2018
Va multumesc mult cei de la citizen advice ma plimba dintr un loc in altul,astazi am reusit sa iau un formular de la politie pe care sa depun plangere prin oficiul postal,mi e teama ca cine a pus mana pe pasaportul meu pe C,I. Pot face cine stie ce fapte in numele meu,o seara buna
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc,o sa merg si acolo,in afara de faptul ca mie si amicei mele ne au furat totul,e si inselaciunea cu modul de inchiriere a locuintelor,abuzurile agentului si multe alte ilegalitati pe care in mod normal autoritatile regatului ar trebui sa le cerceteze.chiar in uk frauda si inselatoria nu sant pedepsite?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau, dar nu ma pot abtine sa nu "ma bag".

1) orice acuzatie de furt in Marea Britanie nu poate fi considerata cauza civila decat in conditiile in care chiar nu este furt (de exemplu, dumneavoastra ati semnat un contract de chirie in care erau stipulate anumite clauze prin care daca nu platiti chiria la timp, ei au dreptul sa blocheze accesul in locuinta... nu spun ca asa e, ci spun "de exemplu" )

2) Am impresia ca nu elaborati toata speta, ci doar "proiectia" dumneavoastra. Daca politia spune ca nu e furt, inseamna ca povestea este mai complicata...

3) in UK contractele de chirie sunt oarecum "standard", si daca au fost inregistrate corect, este relativ greu sa fie abuzive. Daca totusi ar fi cazul, politia oricum investigheaza, pentru ca se numeste "white collar crime"

4) un avocat va costa relativ mult in UK, si va poate ajuta doar daca ii spuneti exact ce s-a intamplat, nu doar versiunea pe care doriti dumneavoastra. Chiar si daca asta inseamna "am semnat un contract fara sa stiu ce semnez". Altfel este posibil sa platiti bani relativ buni, si solutia sa fie "cadeti la intelegere cu partea cealalta".


Spre exemplu, "accelerated possesion" este legal in UK. Citat de pe site-ul guvernului.

"
[ link extern ]

2. Accelerated possession
Landlords can sometimes evict tenants using ‘accelerated possession’. This is quicker than a normal eviction and doesn’t usually need a court hearing.

Your landlord can only do this if:

you have an assured shorthold tenancy or a statutory periodic tenancy
you have a written tenancy agreement
they’ve given you the required written notice (a minimum of 2 months) in the right form
they haven’t asked you to leave before the end of a fixed-term tenancy
You can only stop accelerated possession if you can prove your landlord hasn’t followed the rules listed above.

How it works
If your landlord applies to the court for accelerated possession, the court will send you a copy of the application.

If you want to challenge the application, you must do this within 14 days of receiving it.

A judge will decide whether to:

issue a possession order, giving your landlord the right to evict you and take possession of the property (this is normally the case)
have a court hearing (this usually only happens if the paperwork isn’t in order or you’ve raised an important issue)
Even if there’s a hearing, the court can still decide to issue a possession order.

If the judge issues a possession order
If the judge makes a possession order, you’ll normally have 14 or 28 days to leave the property. If this will cause you exceptional hardship, the judge may give you up to 42 days to leave.

If you don’t leave at this point, your landlord can use bailiffs to evict you.
"
Evident, orice viciu de procedura poate fi atacat acolo, dar in termenii si conditiile legale.

Care este versiunea oficiala a firmei de Imobiliare?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
mischu80, utilizator
@mischu80
Multumesc pt raspuns,am aflat ca practic asa zisul agent mi a oferit spre semnare un contract de comodat,in circa 2 ani m a mutat in 3 case in diferite locatii motivand ca propietarul vinde casa.la ultima adresa in care am locuit doua luni jumatate m am trezit ca nu pot intra in casa yala fiind schimbata cu toate ca aveam chiria la zi plus depozitul,amica cu care locuiam s a trezit cu persoane in casa care prin amenintare cu moartea chipurile ei fiind noii chiriasi s a refugiat la niste cunostinte,cand am terminat munca m a anuntat ce s a intamplat,eu nu am mai putut intra in casa cu toate ca i vedeam prin geamul usei de la intrare pe cei din casa,a dou a zi la agentie mi s a inmanat alta cheie,cand am intrat in casa mi disparusera toate lucrurile bani acte haine tot tot am sunat la politie mi au zis ca e speta civila si nu au ce face.asa ca pe scurt cam asta este.....

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să postați un mesaj nou. Mulțumesc-
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit acest e-mail tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com am primit acest email si nu stiu ce este. poate ma ajutati voi sa-mi explicati. ( Hearing of your case in Court N#0185 Notice to Appear, Hereby you are ... (vezi toată discuția)
Prelungire viza de sedere DDDAMORE DDDAMORE I am writing this question in English and offering a Google Translated version of the same question immediately following: [i]I-am scris această întrebare ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru o amenda si puncte scazute la licenta de conducator auto Lucius213 Lucius213 Buna ziua, am fost oprit de politie in Anglia si nu aveam datele la mine permis , asigurare a masinii certificat de verificare etc .. masina fiind imobilizata, ... (vezi toată discuția)