avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activitate comerciala non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activitate comerciala non profit

O asociatie non profit poate avea activitati comerciale de promovare a obiectivelor ei?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: marcumihai , utilizator 13:48, 18 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce intelegeti prin activitati comerciale de promovare a obiectivelor? Activitatile economice / comerciale sunt in principiu pt procurat fonduri suplimentare, care sa fie apoi utilizate pt finantat activitatile non-profit prin care se urmareste scopul si interesele statutare....
Mulțumesc. Mă refer la comercializarea de produse de artizanat, gastronomice si vinuri franțuzești în cantitate redusă cu ocazia Targului de Crăciun și de Paște. Scopul asociației noastre este promovarea francofoniei.
cand promovezi o limba promovezi de fapt o inteaga cultura, Prin urmare legat de francofonie mi se pare in regula sa vinzi ocazional si vinuri, artizanat si produse gastronomice cu specific francez.... deci activitatea poate fi considerata in stransa legatura cu scopul organizatiei, daca acesta e promovarea francofoniei, si sunt si produse mai specifice legate de limba ci civilizatia franceza dincolo de bauturi si mancaruri.... si fiind vorba de targ de Craciun si de Paste, e clar ceva de exceptie deci se poate considera indubitabil ca e activitate subsidiara celei / celor principale, astfel ca pare indeplinita fara dubii si a doua conditie pusa de lege pentru ca un ONG sa desfasoare activitati economice directe
Printre obiective este si promovarea culturii si civilizatiei franceze. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim tichete incentivare Centrul Medical Alexis Centrul Medical Alexis Buna seara, ne poate lamuri cineva despre regimul tichetelor de incentivare? \"Conform Legii nr. 165/2018 tichetele cadou pot fi oferite și altor ... (vezi toată discuția)
Incadrare cor MDorinaPopa MDorinaPopa Buna ziua, Intr-o firma de IT, cum incadrati pe post (cod COR) persoanele care se ocupa de CQ (control calitate)? Multumesc! (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie caz social LigiAlex LigiAlex Infiintare asociatie caz social Buna ziua! Doresc sa infiintez o asociatie dedicata sustinerii terapiilor pentru copiii cu dizabilitati ( tulburari de ... (vezi toată discuția)