avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar ajuns la procuror....ce urmeaza?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar ajuns la procuror....ce urmeaza?

Unei persoane ,banuita de furt de marfa(niste unitati calculator) de la locul de munca, politia i-a intocmit dosar penal si l-a inaintat procuraturii.Persoana respectica este chemata peste 3 saptamani la procuratura,pentru prezentare de proba,dupa cum i-a comunicat avocata.
1 La ce se poate astepta dupa aceasta "vizita",in conditiile in care este nevinovata,asa cum sustine?
2 In cazul in care probele o incrimineaza si procurorul o gaseste vinovata,o poate aresta pe loc,sau ce se intimpla in continuare?
Multumesc de pe acum celor care vor raspunde,cu mentiunea ca situatia nu ma vizeaza pe mine.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:55, 18 Octombrie 2009
1. In situatia in care a fost in miscare actiunea penala iar cercetarea penala a fost terminata organul de urmarire penala procedeaza la prezentarea materialului de urmarire penala. Cu aceasta ocazie aveti posibilitatea de a lua cunostinta despre intreg materialul probator existenta in dosar. La sfarsitul acestei activitati inculpatul va fi intrebat daca doreste sa faca declaratii noi sau daca are de formulat cereri suplimentare referitoare la administrarea dovezilor.
Aceasta este o activitate obligatorie si se finalizeaza cu intocmirea unui proces verbal. Nerespectarea acestor dispozitii conduc la nulitatea relativa sau absoluta a tuturor activitatilor anterioare.
2. Este putin probabil ca persoana sa fie retinuta . Ulterior prezentarii materialului de urmarire penala, procurorul va intocmi un rechizitor si va dispune trimiterea persoanei in judecata.
Daca situatia prezentata de dvs va evolua spre o astfel de ipoteza persoana in cauza va avea nevoie in continuare de un avocat.
1. I se prezinta materialul de urmarire penala si, ulterior se intocmeste rechizitoriul urmat de trimiterea in judecata.
2. Daca persoana a ingreunat cercetarea penala, a tergiversat-o sau exista suspiciuni ca s-ar sustrage executarii pedepsei procurorul poate dispune retinerea persoanei. Daca vorbiti de un prejudiciu mic, sansele de retinere sint minime.
catalin ciobanu a scris:

1. I se prezinta materialul de urmarire penala si, ulterior se intocmeste rechizitoriul urmat de trimiterea in judecata.
2. Daca persoana a ingreunat cercetarea penala, a tergiversat-o sau exista suspiciuni ca s-ar sustrage executarii pedepsei procurorul poate dispune retinerea persoanei. Daca vorbiti de un prejudiciu mic, sansele de retinere sint minime.

=D>Si eu sunt de acord cu Catalin.
Este oricum de preferat sa isi ia un avocat care sa o asiste!
Adica persoana afla la intalnirea cu procurorul daca este cansiderata sau nu vinovata?Pun aceasta intrebare fiindca nu am inteles din raspunsul la pct 1 ce inseamna"ulterior se intocmeste rechizitoriul urmat de trimiterea in judecata.",ca eu,novice cu sunt,inteleg ca va fi trimis in judecata in orice situatie.
1-Intre nevinovatia personal invocata si probele in baza carora autoritatile au incheiat acte de cercetare si au dispus concluzii de existenta a elementelor si indiciilor temeinice a unei fapte sub incidenta prevederilor penale,ramane ca persoana in cauza sa desfasoare activitatile la indemana sa demonstreze autoritatilor nevinovatia sa ,sau netemeinicia probelor administrate
2-Raportat la valoarea prejudiciului,nu se pune problema retinerii la momentul audierii .
Este de preferat ca persoana in cauza sa se prezinte la audiere cu aparator,care in baza experientei sa desfasoare masurile legale necesare reprezentarii si apararii intereselor clientului sau

Alte discuții în legătură

Angajatorul face plangere la politie impotriva angajatilor Daniela D E Daniela D E Angajatorul - o firma de schimb valutar, angajatii - doua casiere valutare Una dintre angajate, \"baga mana\" in bani si arunca vina pe colega ei, care este ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)
Citat de politie maryo20012001 maryo20012001 buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care ... (vezi toată discuția)