Dupa 2 ani in care m-am judecat cu angajatorul, am castigat procesul iar sentinta Curtii de apel este definitiva. Angajatorul este obligat sa ma rengajeze si sa-mi plateasca salariile, alte beneficii, etc. Am fost Directorul Executiv al acestei firme timp de 5 ani cu 40 angajati si rezultate f bune ( dintr-o firma in insolventa am dus-o la un C.A de 2 mil euri cu un profit de 0.5 mil eur ). Raspundeam de managemnetul firmei si raportam direct catre administrator si actionari.M-au citat si m-am prezentat la job, m-au reincadrat, dar dupa 4 zile m-au detasat la o alta firma de-a lor, cu acelasi administrator si actionari. Am semnat detasarea ( dupa ce m-am consultat cu avocatul ) si m-am prezentat la noul angajator. Practic au infiintat o noua firma intr-un apartament si m-au detasat la aceasta firma cu sediul in acel apartament. Practic m-au izolat intr-o firma in care sunt singurul angajat Mi-au intocmit actele de angajare si am semnat pentru protectia muncii si PSI.
Problema este urmatoarea;
- Cum imi pot recupera sumele pe care angajatorul mi le datoreaza in urma hotararii judecatoresti definitive ( Curtea de Ape ) ? Precizez ca nu s-a redactat hotararea de catre Curtea de Apel.
- Ce trebuie sa fac astfel in cazul acestei detasari ? Sa o contest ? Sa merg mai departe la job in acel apartament unde nu este decat o masa si un scaun, pana cand or sa-mi plateasca sumele datorate?
- Sa demisionez ?
ContSters454516
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sumele pe care angajatorul vi le datoreaza in urma hotararii judecatoresti definitive pot fi recuperate pe calea executarii silite prin realizarea unei popriri pe contul angajatorului.Va puteti adresa executorului deindata ce intrati in posesia hotararii....
Multumesc pentru raspunsuri. Problema este ca nu desfasor nici o activitate, sunt izolat.Nu se doreste de catre angajator, decat sa ma faca sa renunt si sa-mi dau demisia.
Cum se poate demonstra reaua credinta, daca nu exista nici un angajat in firma? ma hartuieste zilnic cu tot felul de procese verbale pe care le intocmeste la sf de zi.
Astept orice sfaturi referitor la aceste probleme.
Situatia dvs. este una extrem de clara de hartuire si izolare. Pastrati permanent legatura cu avocatul. Veti putea actiona in instanta din nou angajatorul - mai ales ca reintegrarea efectiva in munca nu este una reala. Intrebati-l pe avocat in permanenta cum sa procedati si sigur veti putea sa ii actionati din nou in judecata. Au fost situatii cand angajatii au castigat si cate 3-4 procese de pe urma unor astfel de angajatori.
In ceea ce priveste recuperarea sumelor datorate, asteptati redactarea hotararii si daca nu platesc de buna voie executati-i silit.
Cat dureaza redactarea unei astfel de hotarari a Curtii de Apel in ziua de astazi ? Se poate ,,grabi,, in vreun fel legal aceasta redactare a hotararii?
Executare silita
costi40
buna seara.am facut un credit la BRD,in anul 2007 de 30.000/ron.am platit pana in anul 2009,dupa care m-am imbolnavit,pensionat si nu am mai platit.in 2010 am ... (vezi toată discuția)