avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare hotarare judecatoreasca

Buna seara,
Am o nelamurire referitoare la o situatie concreta, respectiv o cauza care s-a solutionat la Tribunal printr-o sentinta ce a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel, care a respins recursul ca nefondat, decizia fiind definitiva.
Am nevoie de legalizarea hotararii pentru a putea recupera bani de la o institutie ale carei decizii de impunere au fost anulate prin acea hotarare.
Cum se procedeaza?
Trebuie neaparat sa astept redactarea Deciziei Curtii de Apel? Pe aceea trebuie sa o legalizez sau pe aceea a Tribunalului?
Daca trebuie pe aceea a Tribunalului, pot solicita legalizarea inainte sa vina redactarea Deciziei Curtii prin care, recursul fiind respins ca nefondat, a ramas definitiva? Unde trebuie sa ma adresez?
Va rog frumos sa ma indrumati si va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
marianaflore, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:18, 21 Ianuarie 2018
Buna seara,
Conform codului de procedura civila, asteptati redactarea deciziei de la Curtea de Ap[el, asteptati ca dosarul sa revina la tribunal si apoi mergeti cu o taxa de timbru de 10 lei, o cerere si copii de pe sentinta si decizie si legalizati-le.
Dupa aceasta mergeti la un executor si executati institutia ca sa va recuperati banii.
Sper ca ati solicitati sa va fie acordate si daune reprezentand dobanda legala pana la plata efectiva.
La prima instanta, am asteptat aproximativ 8 luni pana la redactarea hotararii desi am depus cerere de urgentare a hotararii.
Fara redactarea deciziei Curtii nu pot solicita legalizarea sentintei tribunalului?
Ma gandesc ca ar trebui sa fie suficienta sentinta tribunalului pentru restituire, mai ales ca decizia Curtii este doar in sensul respingerii recursului paratei ca nefondat.
Inainte sa ma adresez unui executor judecatoresc pentru recuperarea banilor nu trebuie sa depun la acea institutie cerere de restituire a platii nedatorate?
Nu am solicitat daune reprezentand dobanda legala pana la plata efectiva. Nu pot face acum actiune separata in acest sens pentru daune materiale/morale?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
marianaflore, utilizator
Buna seara,
Din pacate fara redactarea acelei decizii nu puteti legaliza NIMIC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de grefa pentru recuperat taxa de poluare ? oldestwolf2000 oldestwolf2000 Buna seara ! Ma intereseaza si pe mine urmatorul aspect: - am castigat procesul pentru restituirea taxei de poluare la tribunal; - s-a intentat recurs la ... (vezi toată discuția)
Recurs respins hotarare definitiva si irevocabila craciun jean craciun jean Am nevoie de o lamurire. Acum aproximativ trei luni de zile am castigat in prima instanta un litigiu de munca si apoi am legalizat sentinta civila la tribunal ... (vezi toată discuția)
Incheiere ? magyari magyari Am intentat un proces la inceputul anului 2008. Am castigat in prima instanta ( Tribunal ), dupa care am avut de asteptat peste 6 luni de la data admiterii ... (vezi toată discuția)