avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru 24/48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru 24/48

Lucrez într-o unitate militară unde se execută și serviciul de pază care se execută un schimb de zi 12 ore iar schimbul doi 12 ore noaptea .Întrebarea este cel care efectueaza 12 ore de noapte conform codului muncii beneficiază de odihna înaintea serviciului?
Menționez că este vorba de un program dintr-o unitate militară.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 22 Ianuarie 2018
Conform Codului muncii programul de lucru poate fi 12/24 sau 24/72.
Procedura de paza este aprobata prin ordin al comandantului unitatii militare respective. Schimb de noapte se considera intre orele 22-6.
Nu precizati exact cum se desfasoara programul de paza. Probabil se efectueaza 12 ore paza sch. 1, in post, apoi 24 ore in camera de garda si apoi 12 ore in post sch. 2
Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . am si eu o intrebare referitoare la graficul de lucru ... Merisescu Merisescu Buna ziua . Am si eu o intrebare referitoare la graficul de lucru pentru servciul de paza - permanent . Exemplu : pentru luna noiembrie 2021 graficul pentru ... (vezi toată discuția)
Munca in ture departament paza dragonu89 dragonu89 Buna ziua,as dori sa stiu,daca potrivit codului muncii ,si aici ma refer in domeniul de paza,la o tura de 8 ore intre 22:00/06:00 nu ar fi normal sa am 24 de ... (vezi toată discuția)
Ture 24 ore Vulturudac Vulturudac Daca lucrez in ture 24 ore cate zile libere am dreptul legal,dupa servici? Am dreptul la plata spor noapte si spor sarbatori daca tura cade in sarbatoare cu ... (vezi toată discuția)