avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cand se va putea depune D390 gratuit, fara certificat ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cand se va putea depune D390 gratuit, fara certificat digital?

De anul acesta, ANAF a decis ca 13 declaratii, printre care si D390, vor putea fi depuse numai online, in format electronic. Dar pentru a putea face asta, PFA-urile, profesiile libere sau alte categorii de contribuabili persoane fizice care pana acum puteau depune la ghiseu, gratuit, vor trebui sa cumpere acum un certificat digital calificat, care costa 50 Euro plus TVA pentru primul an si apoi 30 Euro plus TVA, daca reinnoiesti inainte de expirare. Consider ca este un mare abuz sa fii obligat sa cumperi un produs de la o firma privata pentru a putea sa depui declaratii catre ANAF, adica o administratie de stat, fara sa ai alternativa complet gratuita. Asa cum se pot depune cateva declaratii in SPV, pe baza de CNP, de ce nu introduce ANAF incepand de aceasta luna si posibilitatea de a depune declaratiile respective in SPV si pentru codul fiscal obtinut special pentru operatiuni intracomunitare? Sunt mii de persoane afectate, care vor trebui sa cumpere certificat digital sau sa plateasca si sa imputerniceasca un contabil. Obligatoriu contra cost in ambele cazuri.

Alte discuții în legătură

Certificat digital depunere declaratii zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Stie cineva cat costa toata procedura si intocmai un certificat digital pentru depunerea declaratiei on-line (e vorba de firma si de ... (vezi toată discuția)
Pfa declaratia 390 vies psebi psebi Buna ziua, Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)
Pfa fara certificat digital in spv mprv mprv Buna ziua. M-am inregistrat in Spatiul Privat Virtual de la ANAF folosind CNP. Scopul era sa vad informatii despre PFA-ul meu. Mai precis ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)