avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri pt. lipsa de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri pt. lipsa de folosinta

Buna ziua, am si eu urmatoarea speta:

Matusa mea detine un apartament cumparat pe legea 112 in 1997 in calitate de cumparator de buna credinta ( procesul de revendicare si anularea titlului de proprietate conferit de L.112, cu mostenitorii- cei care au cumparat dreptul litigios, l-a castigat definitiv in 2014).

Imobilul respectiv se compune din 3 apartamente (vandute prin L.112), 4 camere la mansarda (un hol, o camaruta pt accesul pe acoperis, o camera si un wc ), un pod, 6 camere la pivnita (3 camere aferente fiecarui apartament - vandute prin L.112, un wc de serviciu, o fosta spalatorie si un hol de trecere) si 2 curti de acces in imobil (una principala-140mp si una interioara-11mp),

Totul in afara de cele 3 apartamente si cele 3 camere de la pivnita vandute prin L.112, au fost retrocedate "cumparatorului dreptului litigios".

Aici apare marea problema, accesul in Pod si in Subsolul Imobilului se fac din curtea interioara a acestuia si nu direct din curtea principala sau din strada. Accesul in curtea interioara facandu-se prin fiecare dintre cele 3 apartamente.

In 2014 acesta a inceput un proces in care cere despagubiri pt lipsa de folosinta a ccea ce detine in imobil si nu a fost vandut prin L.112, pentru perioada 2001 - prezent .... in final a avut castig de cauza doar pentru despagubiri pentru perioada 2009 - 2017 cu toate ca in toate dosarele si in expertiza la fata locului se arata ca el nu poate sa treca prin apartamentele ce nu ii apartin ca sa ajunga in Subsol sau Pod/mansarda, I se aproba despagubiri in valoare de 93.000 euro pt lipsa de folosinta platibile in solitar de catre cei 3 proprietari ai apartamentelor.

In aceasta suma este inclusa ( cca 55% din suma ) si despagubirea pt lipsa de folosinta a curtii principale de 140 mp cu access direct din strada printr-un gang de trecere, care niciodata nu a avut poarta si la care are acces oricine ( inclusiv cei de la Enel, gaze, ,... ).

Ce se mai poate face in aceasta faza, avand in vedere ca s-a epuizat si ultima cale ?

P.S. In expertiza tehnica se si arata deltfel, ca nu se poate face prin nici un apartament pasaj de acces catre curtea interioara din strada sau din curtea principala, iar in contrectele de vanzare pe L.112, toate aceste spatii nevandute se considera spatii de folosinta comuna a celor 3 apartamente.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
mail4me, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:52, 22 Ianuarie 2018
Greu de spus fara a studia actele la care faceti vorbire sentinte,raport de expertiza etc.Mergeti cu actele la un av pt o consultatie sau chiar pt o a doua parere in cazul in care ati avut av angajat,
Greu de spus fara a studia actele la care faceti vorbire sentinte,raport de expertiza etc.Mergeti cu actele la un av pt o consultatie sau chiar pt o a doua parere in cazul in care ati avut av angajat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa legea 112/1995 bunicii mei au cumparat o casa cu legea 112/1995 ... Alina CM Alina CM Casa Legea 112/1995 Bunicii mei au cumparat o casa cu legea 112/1995 pe care au achitat-o intregral iar in 2007 au obtinut o adeverinta cum ca au trecut cei ... (vezi toată discuția)
Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)