avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Organizare licitatie peste termenul precizat in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Organizare licitatie peste termenul precizat in art.846 alin.8

Buna ziua,
Daca intr-un dosar de executare, executorul a organizat a doua licitatie dupa 72 zile de la prima licitatie fara sa respecte prevederile art. 846 alin. (8) NCPC ( In cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat, vanzarea se va amana la un alt termen, de cel mult 30 de zile.....) constituie motiv de admitere a unei contestatii si anularea tuturor actelor intocmite dupa prima licitatie? Eu am calitatea de adjudecatar in acest caz iar contestatia a depus-o debitorul, nu creditorul. Acest lucru l-am observat eu, studiind dosarul de executare si cand mi-am intrebat avocatul mi-a spus sa nu ma ingrijorez pt ca nu este de natura de a prejudicia in vreun fel debitorul. Acum mie imi e frica ca dupa 1 an de proces sa nu ma trezesc ca pierd. Doresc aceasta lamurire pentru linistea mea. Va multumesc pentru un eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
MihaiDoru, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:53, 25 Ianuarie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic, nerespectarea termenului procedural de catre executorul judecatoresc se poate circumscrie, daca debitorul poate sa dovedeasca vatamarea, unei nulitati relative si ca atare poate atrage anularea actelor de procedura facute ulterior. O motivare ar putea sa fie ca depasindu-se termenul, s-ar putea modifica pretul imobilului si s-ar fi impus o noua evaluare a acestuia (concret se poate intampla o modificare extrema de pret pe piata imobiliara de la un termen de licitatie la altul). In practica insa, nu cred ca debitorul va avea succes (decat daca, cine stie, s-a dat publicitatii ca va trece autostrada pe acolo, sau se va construi un mare mall in apropriere, sau alte situatii de acest gen si pretul ar creste de la o zi la alta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare. adjudecatar interpus. Elena Anghelescu Elena Anghelescu Ce sanse sunt de admitere a unei contestatii la executare motivata pe faptul ca adjudecatarul a fost interpus al debitorului-girant? E vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)