Mă confrunt cu următoarea problemă: blocul în care locuiesc este în formă de U. Pe lângă bloc există locuri de parcare private. Pentru a ajunge în interiorul curții interioare a blocului (a U-ului) se intră pe o cale de acces care este proprietate privată și din care avem cotă parte fiecare prorietar. Blocul are 2 scări, fiecare având 2 ieșiri (una în față și una în spate, în interiorul U-ului). Unii dintre vecini au început să parcheze în dreptul scărilor (deși acolo nu este loc de parcare, bineînțeles). În acest caz se poate invoca art. 143 privind staționarea în dreptul căilor de acces și a rampelor?
Cred ca mai bine invocati bunul simt si ajungeti la o intelegere pe cale amiabila. Cui sa-i sesizati nerespectarea art. 143 din Codul rutier fiind vorba de proprietate privata ?
Am apelat la bun simț, însă acesta lipsește... Este proprietate privată, însă este a tututor locatarilor și se parchează pe cale de acces, în fața scării. În cazul în care se întâmplă ceva și trebuie să intervină ambulanța sau pompierii, aceștia nu au cum sa ajungă aproape de intrarea în scară sau de bloc.
Din pacate, situatia este rezolvabila doar prin acordul proprietarilor.
In cazul necesitatii unei interventii - ambulanta, pompieri, etc., cu cai de acces blocate, proprietarii nu vor putea beneficia de interventie eficienta, in timp normal si cel prejudiciat va putea deschide actiune in instanta impotriva celui care a blocat. O astfel de actiune este greu de prevazut ce final va putea avea.
Intre timp, s-au blocat caile de la ambele scari. Am sunat la politie si au trimis un echipaj. Au venit, au fotografiat masinile respective si mi-au zis ca vor verifica numerele pentru a identifica proprietarii si le vor trimite amenzi prin posta.