avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie Utilizare Loc de Parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie Utilizare Loc de Parcare

Buna ziua,

Am achizitionat recent un apartament intr-un ansamblu rezidential nou contruit in Bucuresti. Pe langa apartament am achizitionat si un loc de parcare.

Din pacate locul de parcare a venit cu o simpla declaratie de utilizare si nu cu un contract de vanzare cumparare. In declaratie scrie: "Declar ca sunt de acord cu utilizarea in mod exclusiv si corespunzator a lotului de parcare nr. ..... conform schitei..... De asemenea, intelegem si suntem de acord cu modul de dispunere al locurilor de parcare, reprezentate in schinta nr.2.
Sunt de acord si imi asum responsabilitatea ca in situatia instrainarii imobilului de mai sus sa instiintez viitorul proprietar cu privire la regulamentul de utilizare al locurilor de parcare. "

As dori sa precizez faptul ca declaratia a fost legalizata in fata notarului.

Problema este ca unii vecini pretind ca locurile de parcare sunt spatii comune si se pot folosi de parcare cu toate ca nu au achizitionat nici un loc de parcare.

As dori sa stiu daca ma pot adresa politiei locale in cazul in care locul de parcare este ocupat si daca vor lua in considerare acea declaratie de utilizare.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:50, 22 Ianuarie 2018
Termenul utilizat de dv "achizitionat" probeaza ca ati obtinut dreptul de utilizare loc parcare auto,fara insa a detine calitatea de concesionar sau proprietar al locului respectiv
Atat timp cat dezvoltatorul /constructorul nu intelege sa individualizeze locurile de parcare,
acestea pot fi utilizate de catre orice persoana interesata care nu are de unde sa cunoasca cui a fost atribuit spre utilizare provizorie locul de parcare
Daca in declaratia de utilizare este concret identificat locul de parcare,discutati cu dezvoltatorul/constructorul sa permita fie semnalizarea sau nominalizarea utilizatorului locului de parcare
Multumesc pentru raspuns, locul de parcare este identificat si nominalizat.
rob345 a scris:
As dori sa stiu daca ma pot adresa politiei locale in cazul in care locul de parcare este ocupat si daca vor lua in considerare acea declaratie de utilizare.

Daca este terenul dezvoltatorului sau in coproprietate fortata cu ceilalti proprietari, adica proprietate privata, si nu publica, politia locala nu poate face ordine in curtea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare mmike mmike Buna ziua, as dori sa ma ajutati inr-o problema legata de parcarea de domiciliu si accesul spre aceasta parcare. Am un apartament situat la parter si as dori ... (vezi toată discuția)
Incalcare sau nu? lege 230/2007 - ansamblu rezidential avocatuser avocatuser Buna ziua, Eu locuiesc in cadrul unui ansamblu rezidential nou ca si varsta. Acest ansamblu are in componenta sa urmatoarele tipuri de ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta parcare DanaLarisaM DanaLarisaM Buna ziua, In anul 2008 am achizitionat un apartament in cadrul unui ansamblu rezidential. La acea data erau epuizate toate locurile de parcare supraterane, ... (vezi toată discuția)