avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de folosinta parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de folosinta parcare

Buna ziua,
In anul 2008 am achizitionat un apartament in cadrul unui ansamblu rezidential. La acea data erau epuizate toate locurile de parcare supraterane, dar cu promisiunea ca se vor mai creea cateva locuri de parcare la finalizarea lucrarilor si sigur ne va fi pus unul la dispozitie. Desi am primit pe e-mail modelul de Act Aditional pentru "dreptul de folosinta al locului nr. 72" pe care il primeam in schimbul sumei de 4.500 euro, inainte de semnarea Actului Aditional Dezvoltatorul s-a razgandit si nu a vrut sa mai semneze. Dupa "grele" negocieri am reusit, printr-un proces verbal, sa primesc dreptul de utilizare a unui loc de parcare in complex, pe care urma sa-l eliberez la solicitarea Dezvoltatorului. Astfel, ma aflu in situatia ca mi se cere sa eliberez acel loc, pe motiv ca acesta a fost vandut altui proprietar, desi eu am facut mai multe cereri scrise in care am mentionat interesul in achizitionarea unui loc de parcare.
Prin urmare, va rog sa ma sprijiniti cu sfaturi juridice privind modul de actiune viitoare, astfel incat sa pot rezolva aceasta problema.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanaLarisaM , utilizator 15:19, 6 Octombrie 2016
cea mai simpla si eficienta rezolvare este pe cale amiabila, altfel nu veti reusi...probabil nu exista o astfel de obligatie din partea dezvoltatorului precizata in contract Pana la urma el poate vinde locurile de parcare cui doreste...de fapt, probabil le va vinde cui da mai mult !
Dar este legala aceasta vanzare a "dreptului de folosinta" de catre Dezvoltator sau Proprietar?
Multumesc!
Dezvoltaorul (proprietarul)poate vinde dreptul de folosinta, atata timp cat nu s-a obligat in mod ferm fata de dvs.printr-un inscris nu are obligatie fata de dvs.avand in vedere ca, urma sa eliberati locul de parcare la cererea dezvoltatorului(proprietarului).
Ok.
M-ar interesa daca exista legislatie care sa oblige Dezvoltatorul la asigurarea cate unui loc de parcare fiecarui apartament vandut.
De asemenea, pe pagina web Dezvoltatorul isi facea o astfel de publicitate, care dupa parerea mea s-a dovedit a fi mincinoasa.
La receptia la terminarea lucrarilor, s-a angajat de asemenea, sa-mi asigure un loc de parcare (verbal, ce-i drept). In acest sens am printuri si inregistrari audio.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Loc parcare subteran andy.andrei andy.andrei Buna ziua. M-am mutat recent intr-un bloc nou care are in subsol un numar egal de locuri de parcare cu cel al apartamentelor. Va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul cauta modificarea ante-contractului prin constrangere madanic32 madanic32 Buna ziua, Am achizitionat in anul 2008 un apartament intr-un complex rezidential nou. In antecontractul semnat la data respectiva se angajau ca in 2009 sa ... (vezi toată discuția)