Buna ziua,
Am achizitionat in anul 2008 un apartament intr-un complex rezidential nou. In antecontractul semnat la data respectiva se angajau ca in 2009 sa ne dea in folosinta apartamentul si locul de parcare in parcarea subterana. Am platit un avans in valoare de 25% din valoarea apartament+parcare (cu TVA aplicat). In la finalul anului 2010 ne-au dat apartamentul in folosinta, insa parcarea subterana nu era finalizata. La semnarea contractului de vanzare cumparare au incercat sa forteze plata integrala a locului de parcare insa am refuzat pentru ca banii ii luam dintr-un credit bancar si banca nu ne-ar fi virat suma respectiva fara ipoteca pe locul de parcare finalizat.
Au fost de acord cu solutia sa platim la final cand termina parcarea si ne-o dau in folosinta.
In contractul de vanzare cumparare semnat a fost adaugat urmatorul paragraf:
" 2.1 Vanzatorul transfera prin prezentul cumparatorului:
...
2.1.2 Dreptul temporar de folosinta asupra locului de parcare nr. X, situat la parterul Blocului, a carui schita este atasata prezentului ca anexa 1 (Locul de Parcare Temporar)". Transferul dreptului de proprietate asupra locului de parcare identificat in Antecontract, si anume, locul de parcare nr.Y (Locul de parcare) va avea loc la data finalizarii acestuia, la o data ulterioara, in conformitate cu procedura descrisa la articolul 6 de mai jos; "
La articolul 6 din contract exista sectiunea:
" 6.5 Dupa finalizarea lucrarilor de construire aferente Locului de Parcare, Vanzatorul va notifica cu 10 zile inainte in scris Cumparatorul pentru ca acesta sa se prezinte la amplasamentul Locului de Parcare sau oriunde in alta parte in Condominiu, la data si ora specificate, pentru a prelua Locul de Parcare (denumita in continuare "Notificarea de Predare a Locului de Parcare ") iar Cumparatorul se va prezenta la ora si locul indicate in Notificarea de Predare a Locului de Parcare si se va semna procesul verbal final de predare cu privire la Locul de Parcare
6.6 Transferul dreptului de proprietate asupra Locului de Parcare se va afce prin semnarea unui act aditional la prezentul Contract sau a unui nou contract de vanzare - cumparare, data la care dreptul temporar de folosinta asupra Locului de Parcare Temporar va inceta sa existe si va expira pe deplin. Actul aditional respectiv va specifica si cotele indivize corespunzatoare Locului de Parcare care, prin natura lor, sunt detinute in comun de toti proprietarii din bloc. In orice situatie, dreptul temporar de folosinta asupra Locului de Parcare Temporar nu va depasi 10 zile de la data inregistrarii Locului de Parcare in Cartea Funciara aferenta "
Acum, dupa mai bine de doi ani, parcarea este tot neterminata. Dar societatea (aflata acum in insolventa) a venit cu o "oferta". Sa dam noi restul de bani, bani care sa constituie un fond din care societatea sa finalizeze lucrarile la parcarea subterana. Ne-au amenintat ca ne retrag dreptul de folosinta al locului de parcare temporar. Am refuzat, am dubii asupra "bunei-credinte" a societatii. Ne-au lasat in pace vre-o luna apoi au revenit cu o noua oferta. Vor sa le platim 1500E+TVA, ei finalizeaza lucrarea si apoi platim restul. Si din nou ameninta cu retragerea dreptului de folosinta al locului de parcare temporar. Daca initial consensul intre proprietari a fost ca nu dam nici un ban pana nu termina parcarea acum in urma unor ciocniri intre vecini pe locurile de parcarea nu mai exista consens.
Credeti ca sunt in drept sa-mi ia locul de parcare temporar daca refuz sa le dau banii in avans?
Cel mai recent răspuns:
madanic32 , utilizator
19:37, 10 Iulie 2012