avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara!- pensie de intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara!- pensie de intretinere major

Copilul meu luna viitoare implineste 18 ani si inca este elev.Mai primeste pensie alimentara sau trebuie iar sa il dau in judecata pe fostul sot?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:27, 23 Ianuarie 2018
Va primi pensie alimentara pana la finalizarea studiilor
Pensia de intretinere in favoarea minorului inceteaza de drept la implinirea varstei de 18 ani, prin urmare daca tatal nu va achita de bunavoie pensia de intretinere dupa aceasta data, copilul devenit major va formula in nume personal ( deci nu dvs.), o actiune de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, urmand ca in cadrul actiunii sa faca dovada continuarii studiilor cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara croberta croberta Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)
Un copil major dar inca elev poate primi pensia alimentara pana la terminarea studiilor? moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela fiul meu primeste pensie alimentara si atat adica de11 ani tatal lui nici macar un tel. nici nu stie cum mai arata, in mai face 18 ani dar inca este elev poate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)