avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bancile nu cred in reabilitare :)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bancile nu cred in reabilitare :)

Parafrazand titlul unui film vechi, "Moscova nu crede in lacrimi", pot spune cu mana pe inima ca bancile nu cred in reabilitare.
Eu sunt intr-o situatie fericita oarecum, mai ales in vremurile astea, pentru ca am terminat (in sfarsit) cu toate creditele luate in ultimii ani. Drept va spun... rasuflu usurata!
Dar... (intotdeauna e un dar... ) am avut probleme, ca multi dintre noi, cu intarzieri la plata ratelor, datorate circumstantelor si intamplarilor nefericite, soldate uneori cu somatii de plata si din nefericire chiar si cu rezilierea contractului si executare. Cu toate acestea, am achitat pana la ultimul leu toate creditele, dobanzile, comisioanele, penalizarile, etc...
Normal, figurez in acest moment in Biroul de Credite, ceea ce ma impiedica acum, desi situatia materiala este stabila, sa iau orice fel de credit. Nu pot lua, de exemplu, nici de trei ori salariul de pe cardul de salariu. Intr-un fel ciudat, ma bucur ca nu pot lua credit, pentru ca daca as fi avut acces, cine stie ce idee imi mai venea! Pe de alta parte, nu mi se pare cinstit ca nu pot accesa nici un credit pentru urmatorii 3-4 ani (sau cati or mai fi) deoarece figurez in Biroul de Credite. Degeaba as explica eu oricarei banci ca am avut probleme, ca poate uneori am facut eforturi si sacrificii pentru a iesi la liman, sau ca multe dintre aceste probleme (dupa contractarea creditelor) s-au datorat unui fost angajator care dupa ce ca imi platea un salariu mic, nici macar nu-l platea la timp sau in intregime... Degeaba le arat acum ca am o situatie fianciara stabila, ca am terminat de achitat absolut tot, ca ma poate gira cineva... Poate ofiterul de credite ca om ma intelege. Dar raportul calculatorului spune un NU convins.
Ce e de facut?! Cum pot accesa un credit in aceste conditii?! Nu vreau un credit maine... dar intr-un an doi as vrea. Din cate stiu doar institutia bancara care te raporteaza in Biroul de Credite te poate sterge de acolo, pe baza unei cereri pertinente. Exista aceasta posibilitate?! Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 08:33, 23 Octombrie 2009
Teoretic puteti solicita scoaterea din biroul de credite, pratic nu va scoate nimeni.
Exista trei variante sa deveniti in "ochii" bancilor eligibila pt un nou credit:
- sa se schimbe legislatia:)
- sa gasiti o banca flexibila, care sa inteleaga situatia ( cica ar fi, personal nu stiu care ...)
- sa treaca 5 ani de la plata restantei pt care ati fost inregistrat in birou
In rest e adevarat, bancile sunt noii camatari, nu le pasa de nimic, daca nu iese ecuatia de pe hartie: rata/venituri/eligibilitate nu dau credite, desi ar castiga daca ar da.
chiar si pe criza asta sunt baci care acorda credite si celor rau platnici , daca vreti detalii, trim un msg in privat , nu vreau s-a fac reclama pe aici la nici o banca
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
ContSters89128, utilizator
Asa este, intre teoretic si practic e o prapastie mare!

Nu am gasit pana acum nici o banca flexibila - nu am cautat in mod expres pentru a contracta un credit, ci mai mult daca vreti pentru a-mi calcula sansele :) Se pare insa ca mai am de asteptat...

ricu a scris:

chiar si pe criza asta sunt baci care acorda credite si celor rau platnici , daca vreti detalii, trim un msg in privat , nu vreau s-a fac reclama pe aici la nici o banca


Si eu am auzit la fel.
eu am reusit cu un broker aveam 10 ron la biroul de credite nu stiu de unde dar ma rog.#-o

Alte discuții în legătură

Cum ies din crb SukySu SukySu In anul 2005 am cumparat un produs prin rate la [editat]. Am plecat din tara urmand ca partenerul meu din acea perioada sa se ocupa de rate.Dupa cateva luni ... (vezi toată discuția)
Posibilitati obtinere credit- nominalizare in baza de date ca rau platnic tavy_avy tavy_avy Buna seara. Vreau sa stiu daca mai pot face un credit de nevoi personale daca sunt inscris la Biroul de credit si CRB ca rau platnic!?! Am avut restante mai ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp esti scos din evidenta centralei de riscuri bancare zzanetta zzanetta Am avut un credit la BCR in 2005 , dupa o luna de neplata am fost preluat de EOS-KSI ,cat timp figurez la CRB , dupa ce perioada pot fi scos din CRB mai am ... (vezi toată discuția)