Parafrazand titlul unui film vechi, "Moscova nu crede in lacrimi", pot spune cu mana pe inima ca bancile nu cred in reabilitare.
Eu sunt intr-o situatie fericita oarecum, mai ales in vremurile astea, pentru ca am terminat (in sfarsit) cu toate creditele luate in ultimii ani. Drept va spun... rasuflu usurata!
Dar... (intotdeauna e un dar... ) am avut probleme, ca multi dintre noi, cu intarzieri la plata ratelor, datorate circumstantelor si intamplarilor nefericite, soldate uneori cu somatii de plata si din nefericire chiar si cu rezilierea contractului si executare. Cu toate acestea, am achitat pana la ultimul leu toate creditele, dobanzile, comisioanele, penalizarile, etc...
Normal, figurez in acest moment in Biroul de Credite, ceea ce ma impiedica acum, desi situatia materiala este stabila, sa iau orice fel de credit. Nu pot lua, de exemplu, nici de trei ori salariul de pe cardul de salariu. Intr-un fel ciudat, ma bucur ca nu pot lua credit, pentru ca daca as fi avut acces, cine stie ce idee imi mai venea! Pe de alta parte, nu mi se pare cinstit ca nu pot accesa nici un credit pentru urmatorii 3-4 ani (sau cati or mai fi) deoarece figurez in Biroul de Credite. Degeaba as explica eu oricarei banci ca am avut probleme, ca poate uneori am facut eforturi si sacrificii pentru a iesi la liman, sau ca multe dintre aceste probleme (dupa contractarea creditelor) s-au datorat unui fost angajator care dupa ce ca imi platea un salariu mic, nici macar nu-l platea la timp sau in intregime... Degeaba le arat acum ca am o situatie fianciara stabila, ca am terminat de achitat absolut tot, ca ma poate gira cineva... Poate ofiterul de credite ca om ma intelege. Dar raportul calculatorului spune un NU convins.
Ce e de facut?! Cum pot accesa un credit in aceste conditii?! Nu vreau un credit maine... dar intr-un an doi as vrea. Din cate stiu doar institutia bancara care te raporteaza in Biroul de Credite te poate sterge de acolo, pe baza unei cereri pertinente. Exista aceasta posibilitate?! Ce pot face?
Cel mai recent răspuns:
ContSters77883 , utilizator
08:33, 23 Octombrie 2009