avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bancile nu cred in reabilitare :)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bancile nu cred in reabilitare :)

Parafrazand titlul unui film vechi, "Moscova nu crede in lacrimi", pot spune cu mana pe inima ca bancile nu cred in reabilitare.
Eu sunt intr-o situatie fericita oarecum, mai ales in vremurile astea, pentru ca am terminat (in sfarsit) cu toate creditele luate in ultimii ani. Drept va spun... rasuflu usurata!
Dar... (intotdeauna e un dar... ) am avut probleme, ca multi dintre noi, cu intarzieri la plata ratelor, datorate circumstantelor si intamplarilor nefericite, soldate uneori cu somatii de plata si din nefericire chiar si cu rezilierea contractului si executare. Cu toate acestea, am achitat pana la ultimul leu toate creditele, dobanzile, comisioanele, penalizarile, etc...
Normal, figurez in acest moment in Biroul de Credite, ceea ce ma impiedica acum, desi situatia materiala este stabila, sa iau orice fel de credit. Nu pot lua, de exemplu, nici de trei ori salariul de pe cardul de salariu. Intr-un fel ciudat, ma bucur ca nu pot lua credit, pentru ca daca as fi avut acces, cine stie ce idee imi mai venea! Pe de alta parte, nu mi se pare cinstit ca nu pot accesa nici un credit pentru urmatorii 3-4 ani (sau cati or mai fi) deoarece figurez in Biroul de Credite. Degeaba as explica eu oricarei banci ca am avut probleme, ca poate uneori am facut eforturi si sacrificii pentru a iesi la liman, sau ca multe dintre aceste probleme (dupa contractarea creditelor) s-au datorat unui fost angajator care dupa ce ca imi platea un salariu mic, nici macar nu-l platea la timp sau in intregime... Degeaba le arat acum ca am o situatie fianciara stabila, ca am terminat de achitat absolut tot, ca ma poate gira cineva... Poate ofiterul de credite ca om ma intelege. Dar raportul calculatorului spune un NU convins.
Ce e de facut?! Cum pot accesa un credit in aceste conditii?! Nu vreau un credit maine... dar intr-un an doi as vrea. Din cate stiu doar institutia bancara care te raporteaza in Biroul de Credite te poate sterge de acolo, pe baza unei cereri pertinente. Exista aceasta posibilitate?! Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 08:33, 23 Octombrie 2009
annajanette a scris:

eu am reusit cu un broker aveam 10 ron la biroul de credite nu stiu de unde dar ma rog.#-o


Corect!B-)
Pentru unele banci nu conteaza ca ai fost inscrisa in CRB , ci suma cu care ai fost inregistrata.....B-)
Ricu are si el dreptate!=D>
Va multumesc pentru sugestii legate de banci si pentru mesajele pe privat. Dar dupa cum spuneam, nu ma intereseaza contractarea unui credit in viitorul apropiat (urmatoarele luni) ci poate peste un an - doi. Pe mine ma intereseaza mai mult ce se poate face pentru a obtine un punctaj mai bun pentru calificarea pentru un credit in conditiile in care figurez in Biroul de Credite, daca exista vreo posibilitate nu stiu, sa demonstrez cu acte ca am lichidat toate creditele, ca am platit totul, sau cum ma poate sterge institutia de credit care m-a inregistrat acolo.
Ricu , sigur are dreptate.Si eu cunosc o banca care acorda credite chear daca esti inregistrat la CRB. succes!!!
Daca analizam atent, potentiala problema este, de fapt, creata de faptul, ca omul (va rog sa nu ma intelegeti gresit; nu am intentia sa arat cu degetul pe cinvea sau sa jignesc pe cineva -- vorbesc in general) isi doreste ceva, ce nu are.

Stimati colegi, daca suntem sinceri, putem sa recunoastem, ca dreptul de proprietate aduce probleme foarte mari: Raspunderea pentru pagubele cauzate de un lucur propriu, impozitele legate de anumite bunuri (mai ales cele imobile), problema apararii patrimoniului (pentru a evita furtul si alte fenomene mai putin productive), apararii dreptului de proprietate, rate si probleme conexe etc.

Observatia din primul text, ca este mai bine a nu avea acces la credite, este pe deplin adevarata. Din experienta mea personala pot sa va spun, ca a fost o decizie destul de buna din partea mea de a renunta la cardul meu de credit (spre stupoarea bancii mele).

"Dai drumul la toate, si sa vezi, ca acest gest o sa-ti umpla mana".
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
ContSters77883, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies din crb SukySu SukySu In anul 2005 am cumparat un produs prin rate la [editat]. Am plecat din tara urmand ca partenerul meu din acea perioada sa se ocupa de rate.Dupa cateva luni ... (vezi toată discuția)
Posibilitati obtinere credit- nominalizare in baza de date ca rau platnic tavy_avy tavy_avy Buna seara. Vreau sa stiu daca mai pot face un credit de nevoi personale daca sunt inscris la Biroul de credit si CRB ca rau platnic!?! Am avut restante mai ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp esti scos din evidenta centralei de riscuri bancare zzanetta zzanetta Am avut un credit la BCR in 2005 , dupa o luna de neplata am fost preluat de EOS-KSI ,cat timp figurez la CRB , dupa ce perioada pot fi scos din CRB mai am ... (vezi toată discuția)