avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate

Buna ziua,mama mea implineste 60 de ani in octombrie are 20 de ani de munca si urmeaza sa iasa la pensia de invaliditate cu gradul 2 am incercat sa calculez cam cat ar fi valoarea pensiei de invaliditate dar m am incurcat in calcule, va rog daca puteti estima o valoare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:01, 23 Ianuarie 2018
Nu poate nimeni estima cuantumul pensiei.
Precizati, luna si anul nasterii.
8-10-1958
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Gaby10, utilizator
La acest moment pensia de invaliditate va fi = 96.73469% din cea de limita de varsta.
La trecerea la limita de varsta se vor mai castiga cativa lei.
Eu aproximez ca va fi vorba de aproximativ 10 lei.
Cum e posibi? Sunt pers cu mai putini ani de munca si pensionate pe caz de boala cu gradul doi si totusi nu au pensia de 10 lei
Eu nu am spus ca pensia va fi de 10 lei.
Eu am spus ca pensia de invaliditate la trecerea la cea de limita de varsta va creste cu aproximativ 10 lei.
Cea mai mica pensie poate fi = indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 520 de lei.
Asadar, nu puteti primi mai putin decat aceasta suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de invaliditate Basti Basti Buna ziua. Tatal meu are 61 de ani si 6 luni .Este pensionat pe caz de boala gradul 3 cu 34 de ani 11 luni cotizati. A platit o luna cotizare anul trecut ca ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie invaliditate grad 3 valdeval valdeval barbat, varsta 60 ani, vechime in munca 35 ani, 5 ani facultate la zi intrebare : la calculul pensiei de invaliditate grad 3, punctajul obtinut deduc ca este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am 55 de ani si sunt pensionat medical din 1993 cu ... stelyan stelyan buna ziua,am 55 de ani si sunt pensionat medical din 1993 cu gradul 2 de invaliditate pana in 2010... din 2010 pana in 2020 am fost trecut la gradul 1 de ... (vezi toată discuția)