avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Supervizare Concediu Medical - este legal ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Supervizare Concediu Medical - este legal ?

Este foarte umilitor cand esti bolnav si te duci la medicul de familie, si iti prescrie langa medicamente si concediu medical.
Dupa ce anunti angajatorul, iti este comunicat ca trebuie sa te prezinti a doua zi si la medicul de medicina muncii angajat de intreprindere.
Este legal ? sau umilinta totala ?
Eu asa stiu, ca numai concediul de risc maternal se vizeaza de medicul de medicina muncii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 25 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dosarul medical al salariatilor se pastreaza la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Pot exista prevederi in ROI al firmei conform carora toate concediile medicale, inclusiv cele de boala, cele de incapacitate temporara de munca datorata AM si BP, se vizeaza de catre medicul de medicina muncii. Se practica in special in firmele cu riscuri profesionale deosebite pentru a se putea intocmi mai usor statistici legate de morbiditatea profesionala, statistici solicitate ca fila in dosarul pentru avizarea locurilor de munca incadrate anual in grupe de munca.
Inclusiv procedura de avizare a concediilor medicale se stabileste prin ROI.
Multumesc pentru raspuns.
Dar medicul de medicina muncii cu care are firma incheiat contract poate propune neplata indemnizatiei de boala ?
Concediu medical este un drept al salariatului , sau este o optiune care este incadrat Regulament de Ordine Interioara ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciunul dintre medici nu poate face o astfel de propunere....este un drept al salariatului caruia ii corespunde obligatia de plata a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor concediu medical raisa-gabriela raisa-gabriela Lucrez intr o institutie publica de stat si de curand ni s-a adus la cunostinta ca, in urma hotararii consiliului de conducere , personalul institutiei care ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala Alexandra Popescu. Alexandra Popescu. Buna ziua, Care este responsabilitatea angajatorului in momentul in care primeste un concediu medical cu cod 04 Boala profesionala? Precizez ca angajatul ... (vezi toată discuția)
Viza concediu medical de la medicina muncii. mailoftraian mailoftraian Buna , urmatoarea situatie : De cate ori beneficiez de concdiu medical sunt obligat prin Regulamentul interior al Angajatorului sa vizez adeverinta de ... (vezi toată discuția)