avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Radiere din Registrul Comertului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Radiere din Registrul Comertului

Un SRL cu asociat unic se poate radia din Reg Com la hotararea asociatului? Speta concreta este ca pe parcursul activitatii firmei asociatul a tot creditat societatea, credit pe care nu mai doreste sa il scoata din firma. Oricum firma neavand active si este evident pe pierdere. Asociatul pur si simplu renunta la credit in favoarea firmei si doreste sa o radieze. Se poate asa ceva ? Suma in discutie fiind de aprox 200.000 EURO.
~ Conținut șters la cerere ~
Singura datorie a societatii este catre asociatul unic in baza contractelor de creditare societate incheiate de-alungul timpului. Cineva zicea ca acele imprumuturi ar trebui sa se transforme in donatie ca mai apoi sa fie considerate venituri, apoi impozitate 16% si abia apoi se poate proceda la dizolvare, lichidare, radiere. Cumva pare logic din pdv fiscal. Financiar vorbind e una fiscal insa e alta. Financiar e pierderea asociatului fiscal insa vrea si statul ceva.
Sau imprumutul acordat societatii poate fi transformat in capital social. Astfel societatea nu mai apare cu datorii si nu se mai plateste nici acel impozit de care mentionati. Iar ulterior majorarii capitalului social cu imprumutul respectiv se poate proceda la dizolvarea si lichidarea societatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere,dizolvare,lichidare ContSters135817 ContSters135817 Sal.Imi puteti spune si mie care este diferenta dintre lichidare,dizolvare,radiere?Am o societate infintata in 2007 cu care nu am desfasurat nicioodata nicio ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare-lichidare firma carlaparagina carlaparagina Buna ziua, Am un SRL cu activitate suspendata din anul 2010, dupa plata catorva impozite forfetare :( Intre timp nu am mai depus bilanturile anuale si nici ... (vezi toată discuția)