As dori sa stiu ce impozite/taxe trebuie sa plateasca un pensionar (cu o pensie sub salariul minim pe economie - am inteles ca si asta conteaza) in cazul in care se hotaraste sa isi inchirieze o camera in propriul apartament.
Sa presupunem valoarea chiriei la 1000 RON/ luna.
Am inteles ca fiind sub plafonul de salariul minim pe economie va plati la ANAF numai cei 10% adica 100 RON / luna. Este adevarat?
Da, dar nu sunt sigur ca cei 10% se aplica la suma de 1000 lei sau la mai putin. Pana acum era o cota forfetara de 40% care se scadea din valoarea chiriei si doar restul de 60%se impozita. In anul asta nu stiu daca a ramas la fel sau s-a modificat.
Multumesc pentru raspuns. Deci ar putea plati maxim 10% din suma totala, in cel mai rau caz. Pe cazul de mai sus, la o chirie de 1000 RON / luna, un maxim de 100 RON.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.