avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Unde fugim de alegerile astea?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Unde fugim de alegerile astea?

Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania?
La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe Adrian Nastase bun, pe Nati Meir o alegere mai reusita decat Base, sa ma rog sa cada Elena ( numele acesta o fi predestinat?)...
Daca votam e rau, daca nu votam e rau...
Credeam ca noi suntem generatia de sacrificiu, cei care eram mici la revolutie, dar a urmat ca copiii nostrii sa fie generatia de sacrificiu, sau copiii lor, nu mai stiu, toti suntem carne de tun.
Unde fugim de alegerile astea?
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 18:52, 21 Octombrie 2009
@ Elga -- nu sunt de acord cu tine ! Mai degraba are Crin Antonescu sanse fiindca a demonstrat ca are curajul sa initieze o motiune care pana una-alta este prima din 20 de ani care rastoarna un guvern aservit intereselor unui singur om!
@RomaniaInedit -- nu cred ca poate castiga alegerile un om care nici macar in Bucuresti nu are sustinerea necesara(cazul Sorin Oprescu) si care a blocat timp de 1 an de zile legea 10/2001 si a paralizat atribuirea de locuinte sociale familiilor cu 6-7-8 copii!Pentru a castiga trebuie un mecanism de partid care sa scoata oamenii in mod disciplinat la vot in toata tara! Ori Sori Oprescu poate cel mult obtine niste procente in Bucuresti.
Eu vad lupta in triumvirat -- BASESCU - GEOANA - ANTONESCU!B-)
Si a nu se uita un aspect : in Romania au fost numai presedinti al caror nume se termina in ESCU!Deci sansele din acest punct de vedere le au : Basescu , Antonescu si ...Oprescu!:D
Oricum, prezenta la vot este obligatorie din punct de vedere moral : am facut tot ce a tinut de noi ca sa ne sustinem alesul!B-)
Have fun!
elga50 a scris:

Pana la urma e de ales intre Geoana si Basescu. Cred ca nu aveti dubii in aceasta privinta.
Si ajunsi in fata acestei dileme trebuie sa ne raspundem simplu:
Vrem "dictatura" unuia singur, care ar fi presedintele sau "dictatura" mai multor Vanghelie, Dragnea, Mazare etc?
Nu stim sa raspundem? Nu ne ducem la vot sau ne ducem si-i stergem pe amandoi.
Daca stim ce vrem il alegem pe cel cu pricina.
E simplu, nu?
............................
Indiferent care dintre ei se va alege urmeaza "anticipatele".
Si acum vine complicata dilema: ce alianta preferam?

Dar ce ziceti de o alianta PSD-PNL? Ca ei s-au inteles bine-ntotdeauna. Pai mai misca cineva-n front? Vom mai afla noi din media ce se pune la cale? Eu zic ca nu si ma bazez pe experienta anterioara.
.
Si atunci ce ne ramane sa alegem? Doar imaginea. Ne place de unul sau de altul cum se exprima la tv sau cum stie sa se certe cu opozitia.

Rau ne va fi oricum pentru ca, din pacate nu mai depindem nici de Geoana sau Basescu, nici de PSD sau de PDL sau de PNL., depindem de ceea ce ani si ani de zile n-au facut toti, de ce au furat toti ... fara rusine si fara masura.

Aveti de ales pe unul sau pe celalalt sau pe ....... dar exercitati-va acest drept!----------------niciunul- se sterge

In primul rand ma alatur si eu trendului de a merge la vot. Chiar si Gigi ar fi mai bun ca Basescu. De el am scapa repede. L- ar paste o suspendare rapida cu confirmare din partea cetatenilor. Este o gluma, dar am vrut sa arat ca Basescu trebuie dat jos.
Nu sunt de acord cu pericolul cardasiei dintre PSD si PNL. Basescu ne- a speriat prea mult si vedem iar dictatura peste tot. Pericol real ar fi daca vreun partid ar avea majoritate, ceea ce deocamdata nu cred ca este cazul.
Succes la vot!
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
@Mihai
Eu ma refeream la turul 2. Crezi ca va intra Crin Antonescu in acest al 2-lea tur? :stunned:
Sa presupunem ca da. Cu cine? Oricum ar fi ajungem la alianta de dupa alegerile prezidentiabililor. Si acolo vad eu clinciul in care ne vom afla.
Si mergem mai departe si zicem ca se-alege Crin. Asta numai asa, de dragul speculatiei, pentru ca in practica, in turul 2 se tureaza motoarele in partidele ramase sa castige cursa si PNL-ul e destul de anemic, n-are vlaga-n teritoriu.
Bun, s-alege Crin, cum ziceam.
Fii sincer, da' sincer...il vezi la Cotroceni facand slalom printre cursele politicianiste? Las ca nici Geoana nu-i mai breaz, asta se-mpiedica si daca are drumul drept. Nu degeaba i-a zis neica Iliescu ce i-a zis. Iar Basescu apasa prea tare pe pedala, dupa gustul meu.
.....................
In parerea mea umila nici nu conteaza prea mult persoana presedintelui, in sine, ci anume ce alianta de partide va negocia pentru viitor. Daca PNL-ul ar fi renuntat la orgoliul prostesc cu Tariceanu, acum lucrurile n-ar mai fi fost in halul asta. Pentru ca, de fapt, el si cu clica de-l inconjura era marul discordiei. In fine!
.....................
In ultima instanta il voi vota, dar chiar il voi vota pe acela care va reusi sa ma convinga ca are putere de convingere, ca "trece sticla", cum se zice.
Daca cineva isi face iluzia ca vreunul din ei e mai breaz, eu zic ca se-nseala. Niciunul nu este manat de idei nobile si uitati-va la incrancenarea cu care se lupta si mijloacele pe care le folosesc. Intr-adevar, Crin Antonescu pare a fi mai elegant. Dar a-l dobori pe Tariceanu de la puterea PNL nu-i totuna cu a lupta cu PDL-ul lui Base sau cu PSD-ul baronilor locali.
Zau, Crin e o cauza pierduta! Din pacate pentru cei care mai cred in schimbarea la fata a politicii romanesti.
Fara sa va dati seama faceti aceeasi greseala pornita din inconstientul nostru colectiv care simte nevoia unui om providential care "sa- i rezolve pe toti".
Eu vreau un presedinte cu tinuta corecta, care sa ne reprezinte in exterior, sa onoreze Romania prin comportament( nu sa treaca prin spatele Angelei), sa stea "la masa cu cat mai multi lideri mondiali, iar pe plan intern sa lase partidele, guvernul si justitia sa- si rezolve singuri problemele. Sa intervina doar cand i se cere, sau cand este nevoie- ca moderator nu sa bata cu pumnul in masa: faceti cum spun eu.
cred ca intr-adevar presedintele trebuie sa aiba o anumita tinuta, sa poata sa reprezinte in mod demn tara pe plan international. nu astept de la presedinte solutii pentru probleme economice intrucat el nu are competente si nici parghii pentru a rezolva asemenea probleme.
cred de asemenea ca trebuie votat un asemenea candidat chiar daca pare a nu avea sanse reale de a castiga alegerile, intrucat cred ca un vot in favoarea unui candidat care prezinta unele calitati morale reprezinta un vot pentru acele calitati si poate arata ca exista inca multi romani care apreciaza calitatile morale ale unei persoane.
oricum cred ca trebuie mers la vot.
in ce priveste candidatii, cred ca dl. Antonescu are sanse reale sa il invinga pe dl. Basescu in turul doi, cu conditia sa ajunga in turul doi, ceea ce cred ca este destul de improbabil intrucat in turul doi cred ca va ajunge dl.Geoana, care nu cred sa il poata invinge pe dl. Basescu.

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Cine o sa fie noul presedinte al partidului national liberal Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca actualul presedinte al PNL nu a ajuns presedintele Romaniei , si in turul II al alegerilor prezidentiale s-a aliat cu Mircea Geoana si PSD , este ... (vezi toată discuția)