Buna ziua,
Sunt cadatorita legitim din iulie 2010 cu sotul meu, din pacate avem un proces in curs.
Intrebarea mea este:
Daca sotul meu a facut un credit in 2007 in prima casatorie si l-am platit impreuna din 2009, ce sanse sunt sa primesc jumatate din suma platita impreuna in cei 8 ani de casnicie?
As dori o suma reala, nu o evaluare actuala, care nu reflecta nici pe departe partea mea.
Mentionez ca eu am avut servici in tot scest timp de casatorie, multumesc!
Pentru stabilirea contributiei dvs. la plata ratelor de credit contractate de sot inaintea casatoriei sunt necesare mijloace de proba, mai ales in conditiile in care aceasta datorie nu se considera a fi comuna, iar dvs. nu ati obtinut venituri din munca in aceasta perioada.
Buna ziua.
Daca aveti un proces de divort pe rol, ulterior, cand veti face partajul, veti solicita expres obligarea sotului la plata sumei pe care considerati dvs. ca ati achitat-o din anul 2009, in cei 8 ani de casnicie. Trebuie sa indicati despre ce suma este vorba. Va trebui sa dovediti aceasta suma prin inscrisuri (chitante de plata, carte de munca etc.), declaratii de martori si interogatoriul sotului.
Mult succes!