Buna ziua. Am avut un accident in care din victima am ajuns pagubit. Pe 3 benzi pe sens+ o banda de refugiu in fata unui spital. Ma aflam pe banda 1. Pe banda de refugiu era o masina care stationa. De pe banda 3 a derapat o alta masina care a intrat cu botul in lateralul masinii oprite in refugiu. Iar eu am intrat in lateralul masinii care a derapat de pe banda 3. La politie mi sa spus sa fac amiabila cu cel ce a derapat pt ca dupa lege e vina mea ca nu am pastrat distanta. Acum eu intreb cum e posibil sa pastrez distanta daca nu aveam nici o masina in fata ? M-am trezit cu cea care a derapat exact in fata mea de pe a3a banda pana pe prima banda. Ce pot face sa demonstrez ca nu e vina mea ?
Puteti rezolva disputa prin procedura medierii, o cale amiabila de rezolvare a conflictelor prin solutii castig-castig, alese de catre parti in prezenta unui mediator.
Pe viitor v-ar fi utila instalarea unei camere de bord.
Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie cu placere.
Mult succes!
Cu ce ma ajuta camera de bord atata timp cat nu sunt considerate probe ? Am poza de la accident si martor ca nu am avut cum sa evit , plus declaratia celui in care am intrat cu masina in care zice clar ca a pierdut controlul masinii a derapat si mi-a intrat in fata. Dar dl respectiv a invocat ca eu nu am pastrat distanta si in acest fel devin eu vinovata. Deci nu se poate mediere ca dl in cauza se crede nevinovat si imi cere asigurarea. Nici nu vrea sa auda altceva. Oricum multumesc de raspuns